Şase destinaţii turistice pentru fanii dedicaţi ai scriitorului Stephen King: Ce capodoperă a inspirat Hotelul Stanley

20 09. 2019, 15:00

Locuri care l-au inspirat pe scriitorul Stephen King sau în care au fost filmate adaptări cinematografice ale romanelor sale pot fi vizitate de fani, potrivit thetravel.com.

1. Statuia lui Paul Bunyan din Bangor, Maine

Oraşul Bangor din statul american Maine găzduieşte Statuia lui Paul Bunyan, care a inspirat o scenă înfricoşătoare din universul „It”. Statuia reprezintă în sine o atracţie turistică, dar cei care au citit romanul „It” sau au văzut ecranizarea lui, o vor percepe diferit.

2. Hotelul Stanley din Estes Park, Colorado

Situat în oraşul Estes Park, din Colorado, Hotelul Stanley l-a inspirat pe Stephen King să scrie capodopera literară „Strălucirea/ The Shining”, publicată în 1977. Mai mult decât atât, Stephen King a stat în camera 217 a hotelului, iar miniseria „Strălucirea/ The Shining”, lansată în 1997, a fost filmată în acelaşi loc.

3. Închisoarea din Mansfield, Ohio

Pelicula „Închisoarea îngerilor/ The Shawshank Redemption”, din 1994, a fost filmată în închisoarea din Mansfield, Ohio şi a fost inspirată de nuvela omonimă a scriitorului, apărută în colecţia „Anotimpuri diferite”. În prezent, închisoarea a devenit o atracţie turistică, putându-se vizita mai multe încăperi din aceasta, înclusiv biblioteca.

Citeşte continuarea pe Mediafax!