Home » D:News » Destinaţii înspăimântătoare pentru Halloween

Destinaţii înspăimântătoare pentru Halloween

Destinaţii înspăimântătoare pentru Halloween
Publicat: 29.10.2019
Sărbătoarea de origine celtică Halloween, ce are loc în noaptea de 31 octombrie, poate fi celebrată de turişti prin vizitarea unor locuri înspăimântătoare, cu o bogată încărcătură istorică, şi prin participarea la festivaluri tematice inedite, ce reanimă vechi tradiţii, potrivit CountryLiving, citat de agenţia de presă Mediafax.

Oraşul Whitby, Marea Britanie

Oraşul Whitby este o destinaţie turistică ideală pentru Halloween, ce abundă în activităţi specifice sărbătorii. Festivalul de muzică Whitby Goth Weekend, ce va avea loc de vineri până duminică, petrecerile tematice, precum „The Marquis Masquerade” şi „Cocktails From The Crypt”, sunt doar câteva dintre evenimentele prin care este marcată sărbătoarea în oraşul britanic. Cei care preferă povestirile istorice, în detrimentul petrecerilor, pot afla informaţii despre Dracula şi despre locuri înfricoşătoare, participând la tururile ghidate organizate în partea veche a oraşului Abbey.

Barcelona şi Catalonia, Spania

Cele două regiuni spaniole celebrează Halloween-ul prin petreceri, evenimente, festivaluri şi târguri. Cu toate acestea, destinaţia este potrivită pentru cei doritori să înţeleagă aspectele culturale ale sărbătorii. În Spania, Halloween-ul reprezintă o perioadă din an în care sunt comemoraţi cei trecuţi în nefiinţă, iar aspectele consumeriste sunt abandonate, în favoarea unei înţelegeri mai profunde a sărbătorii. În Barcelona are loc „La Castanyada”, tradiţie prin care oamenii merg în cimitire şi aprind lumânări în amintirea celor decedaţi.

Mühltal, Germania

În Mühltal, din landul Hessa, Germania, se află Cetatea Frankenstein. Castelul, considerat o sursă de inspiraţie pentru romanul „Frankenstein” al scriitoarei britanice Mary Shelley, a fost renovat pentru a-l face mai prietenos pentru turişti. Într-un cadru înfricoşător, vizitatorii castelului au oportunitatea de a afla informaţii despre istoria bogată a locului vechi de aproape opt secole. Totodată, locul găzduieşte spectacole şi evenimente cu secţii tematice, precum „Casa clovnilor (The Clowns House)”, „Zona moartă (Death Zone)” şi „Drujbă (Chainsaw)”.

Transilvania, Romania

Cei ce nu doresc să părăsească graniţele ţării de Halloween, pot merge în Transilvania, la Castelul Bran, pentru a descoperi istoria lui Vlad Ţepeş şi metodele sale terifiante de a-i pedepsi pe cei nesupuşi. În anul 2012, Castelul Bran a fost inclus într-un top al celor mai înspăimântătoare zece destinaţii de Halloween, realizat de un site turistic, alături de alte locuri celebre pentru istorii terifiante precum Hollywood şi Triunghiul Bermudelor. Un număr foarte mare de turişti, atât români cât şi străini, trec pragul Castelului Bran, cu speranţa de a-l găsi pe Dracula. Însă, în timp ce majoritatea occidentalilor cred că Vlad Ţepeş a fost inspiraţia pentru crearea personajului Dracula, fiul lui Bram Stoker, Irving, susţinea că această informaţie este falsă şi că tatăl său a creat eroul după ce l-a visat în somn. Legătura dintre Dracula şi Vlad al III-lea a apărut de-abia în anul 1958, fiind formulată de cercetătorul Basil Kirtley, însă ea a fost demontată apoi de către specialiştii care nu au găsit nicio asociere între cele două personaje în însemnările lui Stoker. Astfel, povestea reală a lui Vlad Ţepeş poate fi cunoscută printr-o vizită inedită în Transilvania.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală şi nu numai. Halloween se sărbătoreşte în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie. Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptaţi, luminaţi cu ajutorul unor cu felinare, folosiţi la decorarea caselor şi grădinilor sau ca lanternă, dar şi costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază. Copiii costumaţi astfel colindă din casă în casă şi sunt recompensaţi cu dulciuri pentru creativitate. Cele mai populare dulciuri pregătite pentru această sărbătoare sunt merele glazurate.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase