Home » D:News » Patru restaurante din Craiova, incluse în topul celor mai bune localuri de pe cinci continente

Patru restaurante din Craiova, incluse în topul celor mai bune localuri de pe cinci continente

Patru restaurante din Craiova, incluse în topul celor mai bune localuri de pe cinci continente
Publicat: 26.12.2019
Patru restaurante din Craiova se află în topul celor mai bune localuri de pe cinci continente, iar în 2019 au fost incluse în ghidul culinar Gault&Millau, un ghid gastronomic internaţional rezent în peste 25 de ţări ale lumii.

Unul dintre cele cinci restaurante incluse în ghidul culinar Gault&Millau se află într-o casă boierească, monument istoric, construită în anul 1911 de familia Ghizdăvescu. Aspectul impunător al locului se îmbină perfect cu meniul modern, inspirat din bucătăria internaţională.

Circa 150 de persoane vin zilnic în restaurant, atrase de preparatele ce se bazează pe fructe de mare şi carne de vită black angus. Numai anul acesta proprietarul a investit peste o sută de mii de euro în bucătăria restaurantului, iar rezultatele se văd: localul este cotat ca cel mai bun din Bănie.

„Pe tripadvisor suntem chiar pe primul loc şi ne menţinem de circa şapte-opt luni. Nu am avut habar despre demersul celor de la Gault&Millau, iar ulterior am fost surprinşi când am aflat de ghid. Nu le-am simţit prezenţa în restaurant. La noi vin foarte mulţi străini, lume diversă. (…) Am investit într-un cuptor pe cărbuni, un frigider de maturare a cărnii de vită şi atunci şi preparatele ies mai deosebite. Cred că noi cu asta atragem foarte mult. Meniul este unul internaţional, dar în ultimul an ne-am bazat foarte mult pe , dar suntem la fel de buni şi pe fructele de mare, pe preparate din carne de vită. Una peste alta, ne străduim să avem rezultate cât mai bune”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Bănică, managerul restaurantului.

Andrei Voica a lucrat 10 ani în Spania, ca bucătar. S-a întors în ţară hotărât să facă bani din pasiunea sa pentru bucătărie. A câştigat un concurs gastronomic în 2017 şi-a deschis propriul restaurant.
Andrei este, însă, implicat în mai multe proiecte: este cel care hrăneşte sănătos fotbaliştii echipei Universitatea Craiova, dar instruieşte şi alţi tineri în arta culinară. Şi restaurantul său a fost inclus în ediţia 2019 a ghidului culinar Gault&Millau.

„Este foarte greu să ajungi acolo pentru că, din câte am observat, cei care jurizează o farfurie, sunt oameni profesionişti, care cunosc foarte bine tainele bucătăriei. Drumul este lung, iar restaurantul meu are 2 ani şi jumătate. Să ajungă în primele două sute de restaurante din România, pentru mine este o mândrie şi nu vreau să mă opresc aici.(…) Eu cred că i-am cucerit (pe specialiştii de la Gault& Millau – n.r.) aşa cum mi-am cucerit şi clienţii, care de patru ori pe săptămână îmi calcă pragul, prin gust şi prin ceea ce punem în farfurie. Farfuriile noastre, spun pentru că, fără o echipă, eu aş fi nimeni, vizual arată foarte bine şi predomină gustul. Cred că mă defineşte rapiditatea în mişcări şi în gândire în bucătărie. Într-o bucătărie de trebuie să fii rapid, deschis la minte”, a declarat Andrei Voica, proprietarul restaurantului.

Un alt restautrant deschis în Craiova în 2017, cu o capacitate de o sută de locuri şi un meniu care se bazează pe bucătăria internaţională a fost şi el inclus în topul restaurantelor apreciate de specialiştii de la Gault&Millau.

„A fost o surpriză pentru noi. Suntem încântaţi de includerea în ghidul Gault&Millau şi vrem să ne mulţumim clienţii şi să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor acestora. Meniul nostru se bazează pe bucătăria internaţională. Avem de la preparate clasice, la fructe de mare şi piept de raţă”, a declarat Diana Mateiţă, reprezentant al restaurantului.

Al patrulea restaurant din Craiova inclus în ediţia 2019 a ghidului culinar Gault&Millau este specializat pe vinuri şi fripturi. Aici pasiunea pentru gătit se îmbină cu seratele de jazz şi swing, organizate la fiecare sfârşit de săptămână.

Potrivit reprezentanţilor restaurantului, specialitatea casei este „carne pe piatră încinsă”, iar localul deţine în portofoliu şi peste 10 crame, cu o varietate mare de vinuri.

În România, peste 200 de restaurante din 15 oraşe ale ţării au fost incluse în ediţia 2019 a ghidului gastronomic internaţional Gault&Millau.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
O populație necunoscută de galaxii ar putea rezolva misterul energetic al Universului
O populație necunoscută de galaxii ar putea rezolva misterul energetic al Universului
Siturile arheologice sunt amenințate de schimbările climatice, avertizează experții
Siturile arheologice sunt amenințate de schimbările climatice, avertizează experții
Parcă desprins din SF: o planetă orbitează perpendicular pe un sistem stelar binar
Parcă desprins din SF: o planetă orbitează perpendicular pe un sistem stelar binar
Oamenii de știință au aflat de ce asteroizii bogați în carbon nu lovesc Pământul
Oamenii de știință au aflat de ce asteroizii bogați în carbon nu lovesc Pământul
După 100 de ani de căutări, un calamar colosal viu a fost văzut pentru prima dată
După 100 de ani de căutări, un calamar colosal viu a fost văzut pentru prima dată
Cum se protejau strămoșii noștri de arsurile solare?
Cum se protejau strămoșii noștri de arsurile solare?
Hatshepsut, femeia faraon care a domnit ca bărbat. Unul dintre cei mai prolifici constructori din Egiptul Antic
Hatshepsut, femeia faraon care a domnit ca bărbat. Unul dintre cei mai prolifici constructori din Egiptul Antic
Aesop, primul autor de fabule. „Vulpea care nu ajunge la struguri spune că sunt acri”
Aesop, primul autor de fabule. „Vulpea care nu ajunge la struguri spune că sunt acri”
Sănătatea mintală a tatălui poate afecta copiii timp de ani de zile
Sănătatea mintală a tatălui poate afecta copiii timp de ani de zile
Tinerii cu tulburări mintale au șanse mai mici să devină părinți, arată un studiu
Tinerii cu tulburări mintale au șanse mai mici să devină părinți, arată un studiu
Test de cultură generală. De ce maimuțele s-au oprit din evoluție?
Test de cultură generală. De ce maimuțele s-au oprit din evoluție?
Tainele Sfintelor Paști, împărtășite cu blândețe și lumină de Părintele Nicolae Dascălu, la Altceva cu Adrian Artene 
Tainele Sfintelor Paști, împărtășite cu blândețe și lumină de Părintele Nicolae Dascălu, la Altceva cu Adrian Artene 
Cea mai promițătoare dovadă a vieții extraterestre de până acum, găsită la 124 de ani-lumină distanță
Cea mai promițătoare dovadă a vieții extraterestre de până acum, găsită la 124 de ani-lumină distanță
România a avut cea mai mare inflaţie anuală dintre ţările UE în martie
România a avut cea mai mare inflaţie anuală dintre ţările UE în martie
Un producător auto japonez anunță că mută o parte din producție în SUA
Un producător auto japonez anunță că mută o parte din producție în SUA
Ce cumpără românii de Paște?
Ce cumpără românii de Paște?
Nicolae Iorga, istoricul savant care s-a lăsat angrenat în manevrele lui Carol al II-lea
Nicolae Iorga, istoricul savant care s-a lăsat angrenat în manevrele lui Carol al II-lea
Apneea în somn ar putea fi tratată prin injecții cu celule stem
Apneea în somn ar putea fi tratată prin injecții cu celule stem