Greta Thunberg şi-a înregistrat numele şi mişcarea pentru climă drept mărci comerciale

31 01. 2020, 08:41

În 2018, o grevă a Gretei în şcoală a devenit o mişcare la nivel global, care a devenit cunoscută sub numele de #FridaysForFuture. Milioane de oameni au luat parte la prosteste.

Thunberg a explicat, pe Instagram, că oamenii au încercat să vândă produse şi să strângă bani sub numele acestei mişcări.

„Numele meu şi mişcarea #FridaysForFuture sunt utilizate în mod constant în scopuri comerciale, fără niciun acord”, a spus tânăra de 17 ani.

Thunberg a înaintat o cerere şi pentru înregistrarea mărcii “Skolstrejk for klimatet”, adică „grevă şcolară pentru climă”, fraza pe care a folosit-o de când a început protestul în faţa Parlamentului din Suedia, în 2018.

Ea a adăugat că oamenii au încercat să şi-o însuşească, „pentru a relaţiona cu personalităţi, cu politicieni, cu mass-media şi cu artişti”.

De asemenea, Thunberg a anunţat că a înfiinţat o fundaţie non-profit, pentru a se ocupa de partea financiară a #FridaysForFuture, potrivit Mediafax.

„Scopul fundaţiei va fi promovarea sustenabilităţii ecologice, climatice şi sociale, precum şi a sănătăţii psihice”, a mai adăugat ea pe Instagram.