Prof. dr. Alexandru Rafila este de părere că autorităţile chineze nu ascund numărul de decese de coronavirus

12 02. 2020, 00:00

Prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, este de părere că numărul de decese confirmate cu coronavirus raportate de oficialii chinezi nu ar putea fi cu mult mai mare faţă de cel real, în contextul în care echipele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sunt pe teren în Wuhan şi ar putea sesiza diferenţele.

Prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, invitat ieri în emisiunea Gândul LIVE s-a declarat sceptic cu privire la cele mai recente teorii privind o potenţială muşamalizare a adevăratului număr de decese din China, în contextul apariţiei unor mari cantităţi de dioxid de sulf în Wuhan.

„Sigur, dioxidul de sulf poate să provină de la incinerarea cadavrelor, nu neapărat umane. Pe teren, în Wuhan, pe teren sunt foarte multe echipe ale OMS şi mă îndoiesc că ar putea să existe o discrepanţă atât de mare între numărul de decese raportate oficial şi aşa zis numărul imens de decese care să genereze aceaste cantităţi de dioxid de sulf”, a declarat prof. dr. Alexandrul Rafila, în emisiunea Gândul LIVE.

„Eu nu cred, pot să fie mici diferenţe, dar nu cred că lucrurile sunt foarte diferite între raportările oficiale şi situaţia din teren, pentru că sunt foarte multe echipe ale OMS pe teren care ar sesiza dacă există această situaţie şi ar raporta-o şi nu am auzit nici măcar rumori referitoare la o astfel de posibilitate”, a spus invitatul Emmei Zeicescu.