Home » D:News » SpaceX plănuieşte o misiune cu echipaj uman în luna mai

SpaceX plănuieşte o misiune cu echipaj uman în luna mai

SpaceX plănuieşte o misiune cu echipaj uman în luna mai
Publicat: 13.03.2020
Anunţul a fost făcut de către Gwynne Shotwell, preşedinte a SpaceX.

SpaceX, una dintre cele mai importante companii private din domeniul tehnologiei aerospaţiale şi al transporturilor spaţiale, plănuieşte prima sa misiune cu echipaj uman în luna mai a acestui an, notează Futurism. De succesul acestei misuni va depinde şi modul în care compania deţinută de către Elon Musk îşi va urma planurile de a trimite oameni în spaţiu şi de a ajunge chiar şi pe Marte într-un orizont de timp mai mult sau mai puţin apropiat.

Anunţul a fost făcut de către Gwynne Shotwell, preşedinte a SpaceX şi şefa operaţiunilor acestei companii, în timpul Satellite 2020, un eveniment  care vizează dezvoltarea industriei aerospaţiale private şi dezvoltarea acesteia într-un segment economic relevant. 

Ideea lansării unei misuni cu echipaj uman vine în completarea unui anunţ făcut recent de către Elon Musk, CEO-u SpaceX, legat de planul său de a duce primii oameni pe Marte în timpul vieţii sale. De-a lungul timpului, Musk a împărtăşit cu publicul o multitudine de idei şi planuri legate de tehnologia necesară zborului spaţial, planuri de nave şi chiar unele idei de terraformare a planetei Marte.

În prezent, navetele SpaceX sunt folosite petru a trimite provizii şi echipamente către Staţia Spaţială Internaţională, dar fără a transporta astronauţi la bordul lor. Dacă lansarea Crew Dragon se dovedeşte a fi un succes, atunci NASA care deja apelează la SpaceX pentru serviciile de transport marfă va avea o alternativă la parteneriatul cu Roscosmos în ceea ce priveşte transportarea astronauţilor în spaţiu.

Citeşte şi:

SpaceX a anunţat primul transport turistic spaţial din istorie

SpaceX testează din nou capsula Crew Dragon, destinată transportării astronauţilor în spaţiu

Directorul Roscosmos declară că nu ar apela niciodată la serviciile SpaceX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase