Fabricile Tesla vor produce sisteme de ventilaţie pentru bolnavii de coronavirus

20 03. 2020, 10:00

CEO-ul Tesla a răspuns pe Twitter unui mesaj lăsat de unul din urmăritorii săi, care îi cerea să se folosească de capacitatea tehnică a companiilor sale pentru a fabrica ventilatoare necesare pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Musk a răspuns că reprogramarea fabricilor nu ar fi o mare provocare pentru companiile sale, dar a recunoscut că ventilatoarele nu pot fi produse instantaneu.

Şi alte companii precum General Motors sau Ford sunt în discuţii cu Casa Albă pentru a începe producţia de ventilatoare.

În Italia, familia Agnelli, care deţine echipa Ferrari Formula 1, precum şi compania FIAT Chrysler şi clubul de fotbal Juventus, au anunţat că vor face o donaţie de 10 milioane de euro către Departamentul de Protecţie Civilă italian şi o organizaţie de asistenţă socială.

Companiile familiei au aprovizionat şi au achiziţionat un număr de 150 ventilatoare, alături de alte echipamente medicale, pentru a susţine sistemul serviciilor sanitare italiene, afalate în plină din criză din cauză numărului mare de infecţii cu coronavirus.