Home » D:News » Giulgiul din Torino va fi expus virtual, cu scopul de ”a pune capăt pandemiei”

Giulgiul din Torino va fi expus virtual, cu scopul de ”a pune capăt pandemiei”

Giulgiul din Torino va fi expus virtual, cu scopul de ”a pune capăt pandemiei”
Publicat: 07.04.2020
Giulgiul din Torino, despre care creştinii cred că este pânza în care a fost înmormântat Iisus, va fi expus virtual sâmbătă, un spectacol menit să ajute credincioşii din întreaga lume să se roage pentru a pune capăt pandemiei coronavirusului, relatează Reuters.

Arhiepiscopul de Torino, Cesare Nosiglia, a făcut anunţul sâmbătă seara, spunând că a primit „mii şi mii” de cereri pentru a expune giulgiul acum.

Acesta va fi expus pe 11 aprilie, în sâmbătă sfântă. Nosiglia se va ruga, iar evenimentul va fi transmis în online şi va fi televizat.

Giulgiul este depozitat într-un seif cu climat controlat din catedrala oraşului şi este prezentat public rar, din cauza stării sale. Giulgiul a fost expus ultima dată foarte pe puţin timp în 2018, pentru un grup de tineri. Câteva milioane de oameni l-au văzut în 2015, ultima expunere importantă.

Peste 1.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului în Piedmont, regiunea cu capitala la Torino. Piedmontul se învecinează cu Lombardia, cea mai afectată regiune. Peste 16 500 de persoane au murit în toată ţara.

Biserica Catolică nu s-a pronunţat oficial în privinţa giulgiului, care prezintă imaginea inversată, ca un negativ fotografic, a unui bărbat cu rănile unei răstigniri. Imaginea arată spatele şi faţa unui bărbat cu barbă, cu braţele încrucişate pe piept, potrivit Mediafax.

Scepticii spun că este un fals executat în evul mediu, fiind datat cu carbon ca provenind din perioada dintre 1260 şi 1390. Dar unii au contestat exactitatea măsurătorii, spunând că stofa a fost coruptă de un incendiu şi de tentativele de restaurare din secolul al XVI-lea.

Giulgiul va fi afişat sâmbătă fără public. Nosiglia a spus că se va ruga începând cu ora 17:00 (1500 GMT) şi i-a invitat pe credincioşi să i se alăture de acasă.

Aceasta va fi cel mai important eveniment susţinut de Biserica Catolică în perioada pandemiei.

Luna trecută, Papa Francisc a ţinut o slujbă de rugăciune în piaţa goală a Sfântului Petru, îndemnând lumea să vadă criza ca pe un test de solidaritate.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase