Avertisment OMS: Consumul de alcool poate creşte riscul de a face COVID-19

19 04. 2020, 01:03

Consumul de alcool poate creşte riscul de a contacta COVID-19 şi poate agrava boala, dacă o persoană a fost deja infectată, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Alcoolul compromite sistemul imunitar şi creşte riscul de a avea rezultate negative asupra sănătăţii”, conform site-ului biroului regional european al OMS, citat de CNBC.

Consumul de alcool este asociat cu o serie de boli care pot face o persoană mai vulnerabilă la contactarea COVID-19. De asemenea, poate agrava problemele de sănătate mintală şi poate provoca violenţă, în special în ţările care au implementat măsuri de distanţare socială.

OMS a publicat, de asemenea, un document care demontează „mitul periculos conform căruia consumul de alcool poate ucide coronavirusul”.

„Nu este aşa”, a spus OMS, adăugând că ar putea duce la probleme grave de sănătate, inclusiv decesul, mai ales dacă este asociat cu metanol. Aproximativ tri milioane de decese pe an sunt atribuite alcoolului. Prin urmare, oamenii ar trebui să minimizeze consumul de alcool în orice moment, în special în timpul pandemiei COVID-19″, a spus sursa citată.