Home » D:News » STUDIU. Cele mai agresive tipuri de cancer ar putea fi tratate prin post şi vitamina C

STUDIU. Cele mai agresive tipuri de cancer ar putea fi tratate prin post şi vitamina C

STUDIU. Cele mai agresive tipuri de cancer ar putea fi tratate prin post şi vitamina C
Publicat: 17.05.2020
Oamenii de ştiinţă de la USC şi IFOM Cancer Institute din Milano au descoperit că o dietă similară postului ar putea fi mai eficientă în tratarea unor tipuri de cancer în combinaţie cu vitamina C.

În urma studiilor desfăşurate pe şoareci, cercetătorii au constatat că această combinaţie a încetinit dezvoltarea tumorilor la multe tipuri de cancer colorectal; la unii şoareci, combinaţia a provocat chiar şi regresul bolii. Rezultatele au fost publicate în jurnalul Nature Communications.

„Pentru prima oară, am demonstrat cum poate fi tratat cu eficienţă cancerul agresiv cu ajutorul unei intervenţii non-toxice”, a declarat Valter Longo, autorul principal al studiului şi profesor în ştiinţe biologice. „Am ales două tratemente care sunt studiate intens drept intervenţii pentru încetinirea îmbătrânirii – o dietă similară postului (repaus alimentar) şi vitamina C – şi după ce le-am combinat a rezultat un tratament puternic împotriva cancerului”, a adăugat profesorul.

Chiar dacă o dietă care presupune repaus alimentar rămâne o opţiune dificilă pentru bolnavii de cancer, o opţiune mai sigură şi practică este o dietă cu puţine calorii şi bazată pe plante care „păcăleşte” celulele să răspundă ca şi cum corpul ar fi în repaus alimentar.

Rezultatele studiului sugerează că un tratament scăzut în toxicitate precum dieta similară postului, combinată cu vitamina C, are potenţialul de înlocui tratamentele mult mai toxice, informează MedicalXpress.

Cercetările anterioare privind potenţialul vitaminei C împotriva cancerului au fost contradictorii. Însă, studiile recente încep să arate o anume eficienţă, în special în cazurile combinaţiilor cu chimioterapie.

De asemenea, noul studiu a explicat motivul pentru care cercetările anterioare au arătat o eficienţă limitată. De sine stătător, un tratament bazat pe vitamina C pare să determine celulele KRAS să protejeze celulele de cancer prin creşterea nivelului de feritină, o proteină care stochează rezervele de fier in organism.

Totuşi, prin reducerea nivelului de feritină, oamenii de ştiinţă au reuşit să crească toxicitatea vitaminei C pentru celulele canceroase. În plus, cercetătorii au mai descoperit că bolnavii de cancer colorectal cu nivel crescut al acestei proteine au o şansă mai redusă de supravieţuire.

Oamenii de ştiinţă consideră că, în cele din urmă, cancerul va fi tratat cu medicamente cu toxicitate redusă într-o manieră similară cu cea prin care antibioticele sunt folosite să trateze infecţiile care ucid anumite bacterii, acestea putând fi înlocuite însă de alte medicamente în cazul în care primele nu dau rezultate.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Ţara în care ar putea fi eradicat cancerul de col uterin

Un scoţian nu a mâncat nimic timp de 382 de zile, pentru a slăbi peste 120 de kilograme

Şi postul, dacă nu este ţinut corespunzător, poate duce la kilograme în plus

Cum poate postul să îmbunătăţească sănătatea, conform unei noi descoperiri

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase