Moderatorul „Last Week Tonight with John Oliver”, despre testele pentru noul coronavirus în SUA: Au fost alarmant de rare

16 05. 2020, 15:00

Moderatorul emisiunii „Last Week Tonight with John Oliver”, John Oliver, a vorbit despre testare şi importanţa acesteia.

„Nu este nimic mai important decât testarea pe scară largă şi eficientă. Este singura şansă de a urmări răspândirea de la început. Din păcate, testele au fost alarmant de rare în această ţară”, a spus moderatorul.

Preşedintele Trump a spus, în martie, că toţi cei care doresc un test pot să primească unul, o declaraţie falsă care a doua zi trebuia corectată de Alex Azar, secretar al Sănăţii şi Serviciilor Umane din Statelor Unite.

Însă, după toate aceste discuţii, Oliver spune că lipsa testării continuă să persiste, iar virusul a ucis mai mulţi cetăţeni americani decât războiul din Vietnam, informează Mediafax.

„Vom analiza două tipuri majore de teste: teste de diagnosticare, care vă vor spune dacă aveţi virus chiar acum şi teste de anticorpi, care vă spun dacă aţi avut anterior”, a mai spus John Oliver.

John Oliver este de părere că acele teste de anticorpi sunt importante deoarece ele arată dacă organismul unei persoane produce anticorpi care combat virusul, ceea ce îi ajută pe oficialii de sănătate publică să îşi dea seama unde a călătorit virusul şi câte persoane s-au recuperat.

Acesta este motivul pentru care testarea este mai importantă acum ca niciodată, spune Oliver.

„Trebuie să ne mărim testele masiv şi imediat, pentru că, dacă vrem să ne întoarcem în lumea cu care suntem obişnuiţi: cu sport, restaurante, îmbrăţişări şi respingerea invitaţiilor la petrecere pentru că plouă, şi nu pentru că s-ar putea să mori, doar testând vom putea să ajungem acolo”, mai spune el.