Home » D:News » Lansarea Crew Dragon a reușit. SpaceX îi „readuce” pe americani în spațiu – VIDEO

Lansarea Crew Dragon a reușit. SpaceX îi „readuce” pe americani în spațiu – VIDEO

Lansarea Crew Dragon a reușit. SpaceX îi „readuce” pe americani în spațiu – VIDEO
Lansarea capsulei Crew Dragon a avut loc cu succes.
Publicat: 30.05.2020

Prin lansarea capsulei Crew Dragon, SpaceX a trimis prima misiune a sa cu echipaj uman pe orbită. Lansarea a avut loc sâmbătă, la 22:22 (ora României), după ce miercuri nu a reușit din cauza vremii nefavorabile.

GALERIE FOTO

Compania a fost fondată de Elon Musk, în urmă cu 18 ani, iar după lansarea cu succes, misiunea istorică reprezintă și reluarea zborurilor spațiale cu astronauți NASA de pe teritoriul Statelor Unite.

Agenția spațială americană a avut ultima misiune cu Shuttle în 2011. De atunci, SUA a depins de Rusia pentru a se deplasa în spațiu și înapoi pe Terra.

NASA i-a ales pe astronauții Bob Behnken și Doug Hurley pentru această misiune istorică. Amândoi s-au alăturat NASA Astronaut Corps în anul 2000. Cei doi au mai participat fiecare de două ori la misiuni spațiale. Călătoria celor doi astronauți la bordul Crew Dragon până la Stația Spațială Internațională (ISS) va dura 19 ore.

Totodată, este primul zbor cu echipaj uman pentru Crew Dragon și prima dată când o navă spațială comercială se deplasează spre orbită având la bordul său astronauți NASA.

Lansarea Crew Dragon, cu ajutorul rachetei Falcon 9

Cu patru ore și 30 de minute înainte de pornirea motoarelor, Departamentul Meteorologic al Forțelor Aeriene din SUA a stabilit dacă condițiile atmosferice sunt optime pentru lansare. Nava spaţială Crew Dragon a  fost fi lansată cu ajutorul rachetei Falcon 9 de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida. După 12 minute de la decolare, Crew Dragon a fost lăsată să zboare singură.

Decolarea inițială a fost programată pentru miercuri, la 23:33, ora României. Evenimentul a fost anulat în ultimul moment din cauza vremii nefavorabile, lansarea fiind reprogramată pentru sâmbătă, 30 mai,  la 22:22 (ora României). Lansarea Crew Dragon în spațiu a avut loc de această dată cu succes.

Pentru lansarea istorică Crew Demo-2 a fost folosită și o nouă generație de costume spațiale.

Vă mai recomandăm să citiți și:

De ce a trebuit să aștepte SpaceX câteva zile înainte de o nouă lansare a Demo-2?

Cele 13 etape ale primei misiuni SpaceX cu echipaj uman

Drumul lung și plin de obstacole al SpaceX. De la trei lansări eșuate la prima misiune umană în spațiu

Costume spațiale noi și tehnologie inovativă pentru lansarea istorică Crew Dragon. GALERIE FOTO

SpaceX tocmai a lansat un joc video gratuit disponibil pentru orice browser. Poţi să duci misiunea până la capăt?

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase