Home » D:News » Astronomii au descoperit „imaginea în oglindă” a Sistemului Solar

Astronomii au descoperit „imaginea în oglindă” a Sistemului Solar

Astronomii au descoperit „imaginea în oglindă” a Sistemului Solar
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 06.06.2020

Oamenii de știință au descoperit o exoplanetă (sau planetă extrasolară) asemănătoare Pământului, care orbitează în jurul unei stele ce seamănă izbitor cu Soarele nostru. Cercetătorii au explicat că experiența a fost ca și cum s-ar fi uitat printr-o oglindă la Sistemul Solar.

Astronomii nu știu încă dacă exoplaneta, numită KOI-456.01, ar putea susține viața. Însă, exoplaneta pare un candidat promițător, potrivit unui comunicat de presă al Max Planck Society. Cercetătorii o consideră o „imagine în oglindă” a planetei noastre.

Exoplaneta este una dintre lumile care orbitează în jurul stelei Kepler-160, aflată la aproximativ 3.000 de ani-lumină depărtare de sistemul nostru solar. Spre deosebire de majoritatea stelelor care susțin exoplanete de dimensiunile Terrei, oamenii de știință au aflat că Kepler-160 emite lumină în spectrul vizibil în loc de raze infraroșii. Acest aspect este crucial pentru o planetă locuibilă.

„Imaginea în oglindă” a sistemului nostru solar

Bineînțeles, multe alte aspecte sunt încă necunoscute, subliniază Futurism.

„Imaginea per ansamblu implică și o analiză privind calitățile stelei”, a declarat cercetătorul René Heller, de la Max Planck Society, organizație neguvernamentală non-profit din Germania.

Cercetătorii spun că exoplaneta se aseamănă cu Terra mai mult din punct de vedere al dimensiunii decât al potențialului de a fi locuibilă. Totuși, sistemul solar Kepler-160 pare izbitor de asemănător cu al nostru.

„KOI-456.01 este relativ imensă în comparație cu multe alte planete care sunt considerate posibil locuibile. Ceea ce o face atât de specială și familiară este combinația dintre mărimea sa și sistemul său solar”, a mai spus Heller.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Astronomii au confirmat existența unei exoplanete solide în cel mai apropiat sistem solar

O nouă planetă solidă, descoperită la 25.000 de ani-lumină

Coliziunea a două galaxii ar fi declanșat formarea sistemului nostru solar

A fost detectat cel mai îndepărtat obiect din Sistemul Solar

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase