Home » D:News » Rezultate deloc surprinzătoare. Turbinele eoliene nu ne îmbolnăvesc

Rezultate deloc surprinzătoare. Turbinele eoliene nu ne îmbolnăvesc

Publicat: 27.06.2020
Rezultate deloc surprinzătoare. Turbinele eoliene nu ne îmbolnăvesc
Credit foto: Pixabay

Unele teorii ale conspirației spun că suntele de frecvență joasă pe care turbinele eoliene le produc pot duce la probleme de sănătate.

Internetul este locul propice de dezvoltare și răspândire pentru teoriile conspirației și pentru dezinformări, în unele cazuri acestea devin îndeajuns de populare astfel încât cercetătorii ajung să le testeze pentru a stabili adevărul . Una dintre aceste teorii spune că turbinele eoliene pot duce la îmbolnăvirea persoanelor care locuiesc în apropierea lor.

De-a lungul timpului au fost desfășurate mai multe studii care tratează potențialele pericole ale turbinelor eoliene, acestea concluzionând că pur și simplu aceste instalații îi pot enerva pe cei care locuiesc în apropiere. Studiul comandat de către guvernul finlandez a durat doi ani și a vizat sunetele de frecvență joasă, pe care oamenii nu le pot auzi, notează Science Alert.

Dovezile nu leagă problemele de sănătate de sunetele produse de către eoliene

Oameni din întreaga lume susțin faptul că turbinele eoliene reprezintă sursa unor probleme de sănătate printre care se numără durerile de cap și care pot ajunge chiar și maladii cardiovasculare.

Cercetătorii finlandezi au folosit interviuri, înregistrarea sunetelor și diferite teste de laborator pentru a vedea modul în care sunetele ar putea afecta sănătatea populației umane pe o rază de 20 de kilometri față de parcurile de eoliene. Descoperirile acestora, în mod deloc surprinzător, arată că nu poate fi identificată o legătură între turbine și diferitele probleme de sănătate.

O sursă de energie regenerabilă

Turbinele eoliene produc una dintre cele mai ieftine surse de energie regenerabilă și în ultimii ani, suprafețe tot mai extinse au fost acoperite de acestea.

Studiul Wind energy in Europe 2019 indică faptul că 15% din energia electrică folosită pe continentul nostru este produsă de către turbinele eoliene. Danemarca, Irlanda și Portugalia sunt cele mai mari consumatoare europene de energie eoliană.

Studiul Infrasound Does Not Explain Illness Related to Wind Turbines a fost comandat de către Guvernul Finlandei.

Citește și:

Începutul sfârşitului pentru industria energetică pe combustibili fosili?! Energia solară şi eoliană poate acoperi 80% din necesarul de energie al Statelor Unite

Toate trenurile electrice din Olanda sunt acum alimentate numai cu energie eoliană

Maşina eoliană a parcurs 5.000 de km cu doar 50 RON

6 schimbări care ar putea să ducă la o reducere semnificativă a cantităţii de dioxid de carbon din atmosferă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase