Home » D:News » Cercetători: Este posibil ca vaccinul împotriva COVID-19 să nu fie eficient la vârstnici

Cercetători: Este posibil ca vaccinul împotriva COVID-19 să nu fie eficient la vârstnici

Cercetători: Este posibil ca vaccinul împotriva COVID-19  să nu fie eficient la vârstnici
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 25.06.2020

Viitorul vaccin împotriva COVID-19 s-ar putea să nu dea rezultate foarte bune în cazul persoanelor în vârstă, cele care prezintă cel mai ridicat risc de a muri din cauza bolii, spun oamenii de ştiinţă britanici.

Prof. Peter Openshaw, unul dintre cercetătorii din grupul de consultare ştiinţifică a Parlamentului britanic, a declarat că trebuie luate măsuri pentru protejarea persoanelor vârstnice deoarece viitorul vaccin s-ar putea să nu-i protejeze de infectare, scrie The Guardian.

Într-un document transmis Camerei Lorzilor, se arată că vaccinarea trebuie să vizeze anumite grupuri de persoane pentru ca în acest fel să fie protejaţi cei cu adevărat vulnerabili.

„Uneori este posibil să protejăm un grup vulnerabil, vizând un alt grup şi acest lucru, de exemplu, se face în cazul gripei”, a explicat el potrivit Mediafax.

Vaccinarea copiilor protejează de fapt bunicii la COVID-19

Cercetătorul a explicat că oferind vaccinul antigripal nazal copiilor care, de cele mai multe ori nu fac forme severe de gripă, se protejează de fapt bunicii. De asemenea, prin imunizarea lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi serviciilor de îngrijire, se protejează în primul rând persoanele în vârstă care au cel mai mult contact cu aceştia.

Arne Akbar, preşedintele Societăţii Britanice de Imunologie, a spus că „vaccinul îi va ajuta pe cei tineri şi asta va fi bine, pentru că aceştia nu îl vor transmite mai departe către persoanele vârstnice”. Dar şi el a adăugat că vaccinul nu va ajuta în mod direct grupul persoanelor vârstnice.

Vă recomandăm să citiți și:

Dr. Anthony Fauci: Un tratament pentru COVID-19 ar putea apărea înaintea unui vaccin

Armata Rusă testează pe militari un vaccin împotriva COVID-19

Un consultant medical avertizează că uscătoarele de mâini pot răspândi coronavirusul

FT: Un studiu dezvăluie grupa de sânge cu risc mai redus de infectare cu noul coronavirus

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase