Home » D:News » O întreagă casă cu etaj a fost creată cu cea mai mare imprimantă 3D din Europa

O întreagă casă cu etaj a fost creată cu cea mai mare imprimantă 3D din Europa

O întreagă casă cu etaj a fost creată cu cea mai mare imprimantă 3D din Europa
Sursa foto: Youtube Kamp C
Publicat: 24.07.2020

Cea mai mare imprimantă 3D din Europa tocmai a creat o casă cu etaj, efortul aparținând unei companii de construcții sustenabile din Belgia, Kamp C. Potrivit companiei, aceasta este cea mai mare casă printată într-o singură bucată, cu ajutorul unei imprimante fixe, din istorie.

Imprimanta funcționează în mod similar cu alte imprimante 3D mai mici, cu excepția faptului că folosește un ciment special pentru a construi în straturi.

Un astfel de proces prezintă mai multe avantaje față de alte sisteme convenționale de construcții. Este mult mai rapid, mult mai chibzuit privind folosirea materialelor, iar costurile pot fi cu mult reduse.

Materialele de construcție, timpul și bugetul au fost reduse cu 60%

„Forța materialului este de trei ori mai mare decât cea a construcțiilor convenționale din cărămidă. În afară de fibrele din ciment, cantitatea de plase de sârmă pentru consolidare este extrem de limitată. Drept rezultat al tehnologiei de printare, cofrajul nu a mai fost necesar. Astfel, materialele, timpul și bugetul au fost reduse cu aproximativ 60%”, a explicat Marijke Aerts, managerul proiectului de la Kamp C.

Casa printată 3D are panouri solare și încălzire prin pardoseală

Casa cu etaj, cu o suprafață de 91 metri pătrați, este deocamdată mai degrabră o demonstrație, nu o structură locuibilă. Însă, clădirea este destul de mare și beneficiază de panouri solare și încălzire prin pardoseală, scrie Futurism.

Printarea acestei clădiri este mai mult o demonstrație. Arată industriei construcțiilor accesibilitatea și potențialul acestei tehnici”, a mai spus și Emiel Ascione, un alt manager de proiect de la Kamp C.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cea mai mare hartă 3D de a Universului, dezvăluită de astrofizicieni după 20 de ani de muncă

Noi evoluţii ale tehnologiei roboţilor printaţi 3D

Inginerii propun construirea unor reactoare nucleare cu ajutorul imprimantelor 3D

Cele mai clare imagini 3D cu COVID-19 au fost date publicității. Galerie FOTO

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase