Home » D:News » Un pacient din Galați  în stare gravă, infectat cu SARS-CoV-2, a primit tratament cu ozon, în premieră

Un pacient din Galați  în stare gravă, infectat cu SARS-CoV-2, a primit tratament cu ozon, în premieră

Un pacient din Galați  în stare gravă, infectat cu SARS-CoV-2, a primit tratament cu ozon, în premieră
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 25.07.2020

Un pacient în stare gravă, infectat cu SARS-CoV-2, a primit tratament cu ozon. Procedura care reprezintă o premieră pentru Spitalul Judeţean din Galaţi a fost realizată cu ajutorul unui aparat modern. Echipamentul a fost cumpărat în urma unui proiect internaţional şi a fost instalat la Secția ATI.

Medicii gălăţeni au realizat, în premieră, prima procedură de autohemoterapie majoră cu ozon în cazul unui pacient diagnosticat cu SARS-CoV-2. Este vorba despre o femeie de 62 de ani, cu o formă gravă a bolii. Intervenţia s-a desfăşurat joi la spitalul gălăţean, iar acum medicii aşteaptă să vadă rezultatele tratamentului.

Procedura s-a făcut cu ajutorul unui aparat care a costat aproape 25.000 de euro şi care a fost cumpărat cu banii obţinuţi sub formă de premiu la un concurs internaţional de proiecte cu iniţiative anti-COVID. Aparatul modern este instalat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Galaţi.

Ce presupune tratamentul cu ozon

Procedura este simplă şi presupune introducerea în sângele pacientului a unei cantităţi mici de ozon, a explicat coordonatorul medical al proiectului.

„Este un tratament complementar în care se introduce 95% oxigen şi un procent mic, de 5% ozon, care are, însă, un rol extraordinar de bun. Pacientului i se scoate o cantitate de sânge, acesta trece prin aparat şi este îmbogăţit cu ozon. Trei lucruri importante rezolvă aparatul: rezolvă partea de hipoxie, adică oxigenarea ţesuturilor, are efect direct asupra membranei virusului pe care nu-l omoară, dar nu-l lasă să se dezvolte, şi opreşte crearea de cheaguri de sânge. Mare parte din pacienţii în stare critică vor fi salvaţi, practic încercăm să facem astfel încât oamenii să nu mai ajungă în stare critică. Aparatul a mai fost folosit în 2003 în timpul epidemiei de SARS”, a declarat medicul Alexandru Nechifor, potrivit Mediafax.

Astfel de intervenţii se mai realizează în China, Italia şi Spania, iar medicii gălăţeni schimbă informaţii cu specialiştii din ţările menţionate. În România, procedura este folosită la spitale din Bucureşti şi Timişoara.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase