Home » D:News » În premieră, după 50 de ani, a nins în Tasmania. Unii locuitori nu mai văzuseră deloc zăpadă

În premieră, după 50 de ani, a nins în Tasmania. Unii locuitori nu mai văzuseră deloc zăpadă

În premieră, după 50 de ani, a nins în Tasmania. Unii locuitori nu mai văzuseră deloc zăpadă
Credit foto: @ClydeCommods/Twitter
Publicat: 06.08.2020

Un eveniment rar i-a ținut treji nopțile trecute pe locuitorii din nordul Tasmaniei, cel mai mic stat al Australiei. Este vorba de o ninsoare pe care unii localnici au văzut-o pentru prima dată în viața lor.

Australian Broadcasting Corporation a transmis că în oraşul Launceston s-a înregistrat în această săptămână cea mai importantă cădere de zăpadă de la începutul anilor ’70.

Evenimentul a fost o mare bucurie pentru localnicii, unii dintre ei au reușit astfel să vadă pentru prima dată zăpadă.

„Am stat treji toată noaptea, prea încântaţi să dormim! Foarte rar. Niciodată nu a nins aici în oraşul acesta… cel puţin nu de când sunt eu născută”, a afirmat pentru CNN Kiani Chippendale, o tânără în vârstă de 26 de ani.

Precipitațiile au venit la timp în Tasmania

Un alt rezident, Stacey Baker, a spus: „Am fost cu toţii şocaţi şi încântaţi să vedem zăpada. Copiii abia aşteptau să iasă şi să se joace în ea. O surpriză atât de frumoasă pentru un an atât de greu pentru mulţi”.

Precipitaţiile au venit chiar când era nevoie de ele deoarece Tasmania tocmai a avut a doua cea mai secetoasă lună iulie din istorie, potrivit Biroului de Meteorologie.

Tasmania este cel mai mic stat al Australiei, fiind localizat în sudul continentului, pe insula cu același nume. Pe lângă insula omonimă care alcătuiește circa 94% din teritoriul statului, în componența Tasmaniei mai intră și insulele mici King, Flinders, Bruny și altele foarte mici din Strâmtoarea Bass, precum și Insula Macquarie, situată în sudul Oceanului Indian. Capitala Tasmaniei este orașul Hobart.

Dovezile arheologice au indicat faptul că primii locuitori ai Tasmaniei s-au stabilit pe insulă cu 25.000 de ani înainte de venirea europenilor.

Vă recomandăm să citiți și:

Semnul SINISTRU ascuns în spatele apelor din Tasmania care strălucesc. Sunt denumite aurorele boreale ale mărilor

Lup marsupial/tigru tasmanian: noi dezvăluiri despre o specie dispărută

Diavolul tasmanian, pe lista speciilor in pericol

Top 5 destinaţii romantice pentru luna de miere

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase