Home » Natură » Semnul SINISTRU ascuns în spatele apelor din Tasmania care strălucesc. Sunt denumite aurorele boreale ale mărilor

Semnul SINISTRU ascuns în spatele apelor din Tasmania care strălucesc. Sunt denumite aurorele boreale ale mărilor

Publicat: 19.03.2017
Denumite aurorele boreale ale mărilor, apele din Tasmania sunt faimoase pentru strălucirea lor. Însă în spatele frumuseţii este ascuns un fenomen sinistru.

Deşi fosforescenţa apei pare dintr-o altă lume, sursa luminii este terestră, informează Popular Science. 

Lumina este produsă de Noctiluca scintilians, un tip de alge poreclite ,,aspiratorul” mării. Experţii au dezvoltat mai multe teorii care ar putea explica strălucirea acestor organisme eucariote. Una dintre teorii sugerează că algele ar utiliza lumina pentru a speria prădătorii. Desigur, Tasmania nu este singurul loc în care apare strălucirea, acest tip de alge fiind prezente în aproape toate mările lumii. 

Sursa: Wikipedia

Însă prezenţa lor în Tasmania nu este benefică, este un semnal că apele devin din ce în ce mai calde, din cauza schimbărilor climatice şi a poluării cu nitrogen, fosfor şi alte chimicale produse în urma deversărilor industriale. 

Deşi noctiluca este prezentă în zona de nord a Australiei din anii 1800, în Tasmania şi-a făcut apariţia în 1994. În această zonă, algele prezintă un risc major pentru viaţa marină locală, deoarece plantele ,,aspiră” toţi nutrienţii din zonă, lăsându-le pe celelalte vieţuitoare să moară de foame. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase