Home » D:News » California a confirmat un nou caz de ciumă după cinci ani

California a confirmat un nou caz de ciumă după cinci ani

Publicat: 20.08.2020
California a confirmat un nou caz de ciumă după cinci ani
Cazul a fost confirmat în data de 17 august 2020. / Credit foto: Shutterstock

Cazul a fost confirmat în data de 17 august 2020.

Autoritățile din California au anunțat că un locuitor din South Lake Tahoe, districtul El Dorado, a fost diagnosticat cu ciumă. Aparent, acesta este primul astfel de caz confirmat de pe teritoriul acestui stat american în ultimii cinci ani, notează Science Alert.

Persoana care a fost diagnosticată este descrisă de către oficiali ca fiind împătimită de drumeții, ceea ce indică posibilitatea transmiterii în urma unei mușcături a unui purice infectat. Nancy Williams, șefa departamentului de sănătate publică a districtului, explică: „Ciuma este prezentă în mod natural în multe părți din California, inclusiv în zone aflate la altitudine mai mare din district”.

„Este important ca indivizii să ia măsuri de precauție pentru ei înșiși și animalele de companie atunci când sunt în aer liber, în special în timpul drumețiilor sau atunci când fac camping în zonele în care sunt prezente rozătoare sălbatice. Cazurile umane de ciumă sunt extrem de rare, dar pot fi foarte grave”, mai adaugă aceasta.

O stare stabilă

În prezent, pacientul pare a se afla într-o stare stabilă, aflându-se în perioada de recuperare. De asemenea, autoritățile au precizat faptul că acesta se află în grija unor cadre medicale specializate.

Ciuma este cauzată de bacteriile numite Yersinia pestis, iar boala este probabil cunoscută mai ales drept cauza Morții Negre din secolul al XIV-lea. Infecția se produce și astăzi, deși este relativ rară și de obicei poate fi tratată cu antibiotice comune.

O serie de factori pot juca un rol important în apariția și extinderea noilor cazuri de ciumă. Printre acestea se află inclusiv comportamentul oamenilor sau al rozătoarelor, precum și evoluțiile meteorologice, deoarece temperaturile mai calde sunt favorabile activității puricilor.

Prevenția acestei maladii include evitarea contactului cu rozătoarele sălbatice, inclusiv cele bolnave, rănite sau moarte, menținerea animalelor de companie departe rozătoare; ținerea animalelor de companie în lesă atunci când ieșim afară. Atunci când ne aflăm în drumeții este indicat să purtăm pantaloni lungi și să folosim produse care alungă insectele.

Citește și:

”Moartea Neagră” nu a fost răspândită în Europa de rozătoare. Specialiştii au descoperit principalii vinovaţi

Animalul care a răspândit Moartea Neagră: o nouă teorie contrazice toate convingerile precedente

O veveriţă a fost testată pozitiv pentru ciuma bubonică în SUA. Autoritățile americane au emis o alertă

Miturile și istoria din spatele doctorilor de ciumă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase