Home » D:News » Aleksei Navalnîi nu se întoarce în Rusia. Mai are nevoie de săptămâni bune pentru a se recupera

Aleksei Navalnîi nu se întoarce în Rusia. Mai are nevoie de săptămâni bune pentru a se recupera

Publicat: 28.09.2020

Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, victima unei tentative de otrăvire, nu se întoarce în Rusia. Purtătorul său de cuvânt a anunțat că recuperarea medicală a lui Navalnîi va mai dura câteva săptămâni și se va desfășura tot în Germania.

Recuperarea lui Navalnîi va dura „mult timp” în Germania, a dezvăluit purtătorul său de cuvânt, referindu-se la „săptămâni” de îngrijire în clinica germană.

„Planul este întotdeauna simplu”

„Este logic, perioada de convalescenţă a lui Aleksei Navalnîi va dura mult. El rămâne în Germania pentru moment, urmând să fie recuperat acolo. În mod clar nu este o chestiune de câteva zile şi probabil nici măcar câteva săptămâni”, a spus Kira Iarmych, într-un program de pe Youtube difuzat joi seară, citată de Le Figaro.

Pe reţelele de socializare, Navalnîi a povestit despre revenirea sa la viaţa normală.

„Planul este întotdeauna simplu: consult un fizioterapeut în fiecare zi. Poate un centru de reabilitare. Stau pe un picior. Recâştig controlul deplin al degetelor mele. Păstrez echilibrul”, a scris el pe Instagram.

Trei laboratoare europene au ajuns la concluzia că a fost otrăvit cu Noviciok

Trei laboratoare europene au ajuns la concluzia că Navalnîi, cel mai dur critic al lui Putin, a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, conceput în scopuri militare în epoca sovietică. Capitalele occidentale i-au solicitat Rusiei să explice această situaţie şi să investigheze, însă Moscova a respins toate acuzaţiile, informează Mediafax.

Navalnîi a fost externat marţi din spitalul Charité din Berlin, unde a fost tratat timp de o lună. După aflarea veştii, Kremlinul i-a transmis că este „liber” să se întoarcă în Rusia.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase