Profesoară din China, condamnată la moarte după ce a otrăvit intenționat 25 de copii

01 10. 2020, 12:00
Sursa foto: Unsplash

O profesoară de grădiniţă din China a fost condamnată la moarte pentru otrăvirea a 25 de copii, dintre care unul a decedat, pentru a se răzbuna pe colegul său.

Un tribunal din provincia centrală Henan a declarat că Wang Yun a pus azotit de sodiu în micul dejun pregătit pentru copiii colegului ei, după o ceartă cu acesta.

Incidentul a avut loc anul trecut în luna martie. Rapoartele din acea perioadă spuneau că micuţii au început să verse şi să leşine după ce au servit micul dejun. Un băietel a ajuns în stare gravă, iar după zece luni petrecute în spital a murit în ianuarie 2020.

„A trebuit să fie aspru pedepsită, conform legii”

Tribunalul a declarat luni că Wang ştia că nitritul de sodiu este dăunător, dar a acţionat „fără a ţine seamă de consecinţe.”

„Metodele şi circumstanţele criminale au fost extrem de dure, cu circumstanţe deosebit de grave şi a trebuit să fie aspru pedepsită conform legii”, se arată în hotărârea judecătorească.

Nu e prima oară când Wang Yun otrăvește pe cineva cu nitrit de sodiu

De asemenea, tribunalul a decis că Wang şi managerul creşei să despăgubească familiile copiilor, potrivit Mediafax.

Nu a fost prima dată când Wang a folosit nitrit de sodiu pentru a otrăvi pe cineva, au spus autorităţile. În 2017, a pus în cana soţului ei, provocându-i răni uşoare.

Nitritul de sodiu este utilizat pentru tratarea cărnii, dar poate fi toxic atunci când este ingerat în cantităţi mari.