Tratamentul experimental folosit pe Trump a ameliorat simptomele și în cazul animalelor de laborator

15 10. 2020, 08:29
Credit foto: Profimedia

Cercetătorii au demonstrat că combinația de medicamente administrată lui Donald Trump se dovedește eficientă în cazul animalelor de laborator.

O echipă de cercetători de la Regeneron Pharmaceuticals Inc, care lucrează cu Institutul de Cercetări Biomedice din Texas, a descoperit că cocktailul de anticorpi administrat președintelui Trump a fost eficient în reducerea simptomelor COVID-19 la macacii și hamsterii aurii.

Președintele SUA, Donald Trump a anunțat, pe 2 octombrie, că a primit un rezultat pozitiv la testele pentru COVID-19. Medicii care s-au ocupat de starea lui de sănătate au anunțat că președintele a primit un cocktail experimental de anticorpi împreună cu doze de vitamina D, zinc și un medicament pentru arsuri la stomac.

Cocktailul experimental care i s-a administrat a fost oferit prin amabilitatea Regeneron Pharmaceuticals, Inc., o companie care a efectuat cercetări privind utilizarea unor astfel de cocktailuri de anticorpi ca terapii pentru o serie de infecții virale, inclusiv COVID-19, notează Medicalxpress.

Detaliile experimentelor pe animale

Cercetătorii au administrat cocktailul, pe care îl numesc REGN-COV2, unor macaci sănătoși, deoarece studiile au arătat că aceștia pot fi infectați de SARS-CoV-2, dar de obicei prezintă doar simptome ușoare.

La trei zile după primirea cocktailului, maimuțelor li s-a injectat virusul SARS-CoV-2 și apoi au fost monitorizate pentru a vedea dacă tratamentul a avut vreun impact. Ei au descoperit că maimuțele care au primit tratamentul înainte de infecție au prezentat mult mai puține simptome decât un grup de control și au avut o sarcină virală mult mai mică.

Cercetătorii au injectat, de asemenea, unele dintre maimuțe cu cocktailul după ce au fost infectate și au constatat că acesta  a redus simptomele și a dus la eliminarea mai rapidă a sarcinilor virale. În continuare, cercetătorii au repetat aceleași experimente cu hamsteri aurii. Și ei s-au dovedit a fi susceptibili la COVID-19, dar au simptome mult mai severe, inclusiv pierderea majoră în greutate.

Cercetătorii au descoperit că administrarea cocktailului cu două zile înainte de a fi infectați cu virusul SARS-CoV-2 a dus la simptome foarte reduse și nu au suferit pierderea în greutate. Administrarea după ce s-a instalat o infecție a dus la reducerea simptomelor și la eliminarea virală mai rapidă în cazul rozătoarelor.

Studiul a fost publicat în Science.

Citește și:

Remdesivir scurtează timpul de recuperare după COVID-19 – studiu

Categoriile de persoane predispuse la forme severe de COVID-19

10 mituri despre COVID-19

Un procent îngrijorător dintre persoanele testate pozitiv cu COVID-19 sunt asimptomatice