Home » D:News » WhatsApp impune unele limite funcției de Disappearing Messages

WhatsApp impune unele limite funcției de Disappearing Messages

Publicat: 06.11.2020
WhatsApp impune unele limite funcției de Disappearing Messages

Anunțată încă de anul trecut, funcția care permite setarea unui termen de expirare pentru mesajele trimise pe WhatsApp este pe cale să fie anunțată oficial. Numită Disappearing Messages, noua funcție nu va garanta automat discreția schimburilor de mesaje, WhatsApp trasând câteva reguli de urmat pentru evitarea surprizelor neplăcute.

Potrivit descrierii oficiale, funcția Disappearing Messages este adresată celor care doresc să transmită informaţii confidenţiale pe WhatsApp fără riscul ca altcineva să afle conţinutul discuţiei căutând în istoricul de mesaje.

Așa cum spune și numele, mesajele trimise pe WhatsApp dispar după ce au fost citite la celălalt capăt, sau la șapte zile după ce au fost trimise, dacă persoana căutată nu intră deloc online.

Totuși, folosirea opțiunii Disappearing Messages nu poate garanta discreția conversației în orice situație:

Dacă un utilizator nu deschide WhatsApp în perioada de șapte zile, mesajul va dispărea. Cu toate acestea, previzualizarea mesajului poate fi afișată în continuare la secțiunea notificări până când WhatsApp este deschis.
Când răspunzi la un mesaj, mesajul inițial este citat. Dacă mesajul a fost trimis folosind opțiunea Disappearing Messages, textul citat poate rămâne în chat și după exăorarea perioadei de șapte zile.
Dacă un mesaj temporar este redirecționat către o sesiune de chat obișnuită, mesajul nu va dispărea și de acolo după încheierea conversației.
Oricare utilizator inclus într-o sesiune de chat cu mesaje temporare poate salva o copie de rezervă înainte ca mesajul să dispară, acesta fiind păstrat atât timp cât utilizatorul nu decide să restaureze sesiunea de chat expirată.

Citește continuarea pe Go4it!

Facebook a început procesul de fuzionare a Messenger, Instagram şi Whatsapp

Un cont de WhatsApp va putea fi folosit pe patru dispozitive în același timp

WhatsApp introduce noi funcții. Cum vor fi protejați utilizatorii aplicației de fake news

Mare atenţie! WhatsApp îţi poate face mari probleme. Funcţia care îţi face numărul de telefon public pe Google

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase