Home » D:News » Regimul lui Kim Jong-Un interzice fumatul în locuri publice pentru a proteja „traiul igienic”

Regimul lui Kim Jong-Un interzice fumatul în locuri publice pentru a proteja „traiul igienic”

Regimul lui Kim Jong-Un interzice fumatul în locuri publice pentru a proteja „traiul igienic”
Kim Jong-un fotografiat cu o țigară în mână, în timpul unei vizite în Pyongyang. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.11.2020

Adunarea supremă a poporului din Coreea de Nord a interzis fumatul în unele locuri publice astfel încât să creeze „medii pentru un trai igienic” pentru cetățenii țării, a relatat publicația de stat KCNA.

Legea prohibiției tutunului are ca scop protejarea vieților și sănătății nord-coreenilor prin înăsprirea controalelor legale și sociale asupra producției și vânzării de țigări, a transmis KCNA, citând articolul legislativ.

De asemenea, legea mai stipulează că fumatul este interzis în anumite instituții, precum centrele de educație politică sau ideologică, teatre, cinematografe și instituții medicale și de sănătate publică, a mai scris KCNA.

43,9% dintre bărbații nord-coreeeni sunt fumători

Dependența de tutun afectează un procent semnificativ din populația Coreei de Nord, 43,9% dintre bărbați fiind fumători, potrivit unor stastistici din 2013 colectate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Totodată, este bine cunoscut faptul că liderul nord-coreean Kim Jong-un este un fumător înrăit, fiind văzut frecvent cu o țigară între degete în fotografiile surprinse de presa de stat.

Cel mai recent, Kim a fost văzut fumând o țigară la o stație de tren în sudul orașului chinez Nanning, în 2019, în timp ce dictatorul era în drum spre Hanoi, pentru a participa la al doilea summit cu președintele american Donald Trump, potrivit The Guardian.

Kim Jong-un, un fumător înrăit

Liderul nord-coreean nu se abține să fumeze nici atunci când vizitează școli sau spitale pentru copii. De asemenea, Kim a fost surprins de nenumărate ori fumând în timpul testelor cu rachete balistice.

De asemenea, în august, Kim Jong-un a fost văzut fumând în timp ce vorbea despre criza medicală cauzată de coronavirus în Coreea de Nord.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Kim Jong-Un a prezentat scuze Coreei de Sud după uciderea unui oficial sud-coreean

Sora lui Kim Jong-un ar fi preluat parţial puterea în Coreea de Nord

Coreea de Nord a prezentat prototipul unui nou tanc cu care vrea să-și intimideze inamicii

Detaliile despre oficialul sud-coreean ucis de Coreea de Nord ar fi expus metodele folosite de serviciile de informații

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase