Home » D:News » Kim Jong-Un a prezentat scuze Coreei de Sud după uciderea unui oficial sud-coreean

Kim Jong-Un a prezentat scuze Coreei de Sud după uciderea unui oficial sud-coreean

Kim Jong-Un a prezentat scuze Coreei de Sud după uciderea unui oficial sud-coreean
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.09.2020

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a prezentat scuze Administraţiei din Coreea de Sud pentru uciderea unui oficial sud-coreean.

Kim Jong-Un a subliniat că este vorba de un incident „ruşinos”, care nu ar fi trebuit să se întâmple, informează BBC News.

Kim Jong-Un i-a trimis o scrisoare preşedintelui sud-coreean, Moon Jae-In, în care prezintă scuze pentru incident.

„Înţeleg presiunile şi dificultăţile asociate eforturilor de a depăşi criza pandemiei. Împărtăşesc din inimă durerea şi suferinţa poporului sud-coreean pentru incidentul ruşinos”, a transmis Kim Jong-Un, conform Preşedinţiei Coreei de Sud. Gestul lui Kim Jong-Un de a prezenta scuze este o raritate.

Phenianul susţine că nu a fost ars cadavrul

Un cetăţean sud-coreean în vârstă de 47 de ani, funcţionar în cadrul Departamentului Pescuitului, a fost împuşcat mortal de autorităţile nord-coreeene după ce a intrat cu o ambarcaţiune în apele teritoriale nord-coreene. Cadavrul ar fi fost ars, ceea ce ar indica faptul că autorităţile nord-coreene au primit ordine stricte pentru a opri răspândirea coronavirusului. Phenianul susţine că nu a fost ars cadavrul, ci doar ambarcaţiunea.

Executat din „ordinul unei autorităţi superioare”

Motivul pentru care oficialul în vârstă de 47 de ani a fost împuşcat nu este cunoscut, potrivit Mediafax.

Citând surse de informaţii, armata a declarat că bărbatul neidentificat pare să fi fost interogat pe o barcă nord-coreeană înainte de a fi executat din „ordinul unei autorităţi superioare”. Autorităţile de la Seul cred că bărbatul încerca să fugă în Coreea de Nord, dar familia a negat acest lucru.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase