Home » D:News » Un oficial ONU crede că anul 2021 ar putea aduce o criză a alimentelor

Un oficial ONU crede că anul 2021 ar putea aduce o criză a alimentelor

Un oficial ONU crede că anul 2021 ar putea aduce o criză a alimentelor
Directorul Programului Alimentar Mondial crede că o serie de țări vor avea probleme legate de asigurarea hranei pentru populația lor în 2021. Credit foto: Pixabay
Publicat: 19.11.2020

Directorul Programului Alimentar Mondial crede că o serie de țări vor avea probleme legate de asigurarea hranei pentru populația lor în 2021.

Șeful Programului Alimentar Mondial (PAM) al Organizației Națiunilor Unite are un mesaj cât se poate de îngrijorător pentru lume: dacă agenția sa nu va primi miliarde de dolari în noi finanțări, zeci de țări ar putea să se confrunte cu crize alimentare severe anul viitor, fiind incapabile să asigure hrana necesară locuitorilor, notează Futurism.

Șeful PAM, David Beasley, a declarat pentru Associated Press că agenția sa trebuie să strângă 5 miliarde de dolari doar pentru a evita foametea globală și încă 10 miliarde de dolari pentru a hrăni copiii subnutriți din întreaga lume. În caz contrar, a spus el, „vom avea foamete de proporții biblice în 2021”.

O problemă continuă

Beasley spune că PAM a reușit să evite criza anul trecut, deoarece liderii mondiali au crescut sumele destinate finanțării. Dar anul viitor acei bani nu vor fi disponibili, în parte din cauza pandemiei COVID-19. Cu toate acestea, el a subliniat recenta câștigare a PAM a Premiului Nobel ca un impuls major de publicitate care a crescut interesul pentru obiectivele organizației.

„Toată lumea vrea acum să se întâlnească cu câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace”, a declarat Beasley pentru AP, spunând că întâlnirea sa tipică cu un lider mondial este acum de 45 în loc de 15 minute.

Doar întâlnirile nu vor preveni potențialele dezastre și pentru a suplimenta finanțarea limitată, Beasley spune că intenționează să ceară miliardarilor lumii, care au devenit mult mai bogați în timpul pandemiei, să contribuie cu fonduri. Fără acest sprijin, spune el, 36 de țări ar putea avea probleme serioase.

„Suntem foarte, foarte, foarte îngrijorați”, a spus Beasley. „2021 va fi un an foarte rău”, a mai adăugat acesta.

Citește și:

ONU avertizează: Numărul persoanelor afectate de foamete s-ar putea dubla din cauza pandemiei

O invenţie fascinantă a unui fermier poate rezolva problema foametei şi a încălzirii climatice

Inovaţia care poate rezolva foametea la nivel mondial: savanţii au creat hrană folosind electricitate

Care este legătura dintre automobile, albine şi foamete?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase