Home » D:News » Un „drum al oaselor” a fost descoperit în Siberia: Rămășițele umane ar putea fi vechi de aproape un secol

Un „drum al oaselor” a fost descoperit în Siberia: Rămășițele umane ar putea fi vechi de aproape un secol

Un „drum al oaselor” a fost descoperit în Siberia: Rămășițele umane ar putea fi vechi de aproape un secol
Sursa foto: Nikolai Trufanov Facebook
Publicat: 24.11.2020

Un „drum al oaselor” a fost descoperit în Siberia, acolo unde oficialii au declanșat o anchetă pentru a afla modul în care mai multe cranii și rămășițe umane au apărut pe o autostradă înghețată din apropiere de Irkutsk.

Un „drum al oaselor” a fost descoperit în Siberia, acolo unde oficialii au declanșat o anchetă pentru a afla modul în care mai multe cranii și rămășițe umane au apărut pe o autostradă înghețată din apropiere de Irkutsk.

GALERIE FOTO

Rămășițele ar putea fi vechi de aproape un secol și erau îngropate în nisipul împrăștiat pe drum pentru a îmbunătăți tracțiunea pe gheața neagră. Până acum, oasele a cel puțin trei oameni au fost descoperite, a declarat un oficial al orașului Kirensk pentru televiziunea de stat din Rusia, adăugând că ar putea să dateze din timpul războiului civil din Rusia din 1917 – 1922.

„Nici nu pot descrie cât de monstruos este”

Imaginile cu rămășițele înghețate au apărut pentru prima oară pe rețelele de socializare online, localncii spunând că oasele proveneau fie de la un cimitir din apropiere ori de la o trecătoare despre care se zvonește că a fost folosită drept mormânt comun.

„Nisip cu cranii și oase a fost împrăștiat pe drumurile din Kirensk. Potrivit informațiilor preliminare, muncitorii au luat nisip din apropiere de un cimitir. Nici nu pot descrie cât de monstruos este”, a scris pe Facebook Nikolay Trufanov, un politician local din partidul Rusia Unită, adăugând că speră ca cei responsabili să fie pedepsiți.

Adevăratul „drum al oaselor”, construit cu prețul vieților a 250.000 de prizonieri

Rămășițe umane sunt dezgropate uneori în timpul lucrărilor de amenajare a drumurilor din Rusia, în special în apropiere de câmpuri de luptă ale celui de-Al Doilea Război Mondial, în vestul țării. Rămășițele a cel puțin 10 oameni despre care s-a presupus că sunt soldați din Armata Roșie au fost descoperit în 2014, în timpul construirii unei autostrăzi în regiunea Kursk. În 2018, muncitorii din Letonia au dezgropat rămășițe umane care au dus la descoperirea a 150 de trupuri, potrivit The Guardian.

Descoperirea din Siberia a atras comparații cu faimoasa autostradă Kolyma, un drum de 2.000 de kilometric din Yakutsk până în Magadan, construit sub regimul lui Stalin folosind prizonieri din gulaguri. Autostrada este poreclită „drumul oaselor” pentru cele 250.000 de vieți care ar fi fost pierdute în timpul construirii sale.

Oasele descoperite în Kirensk au fost colectate și lucrările la drum au fost oprite. Autoritățile anchetează un contractor local suspectat că ar fi colectat nisip din apropiere de un cimitir și nu a inspectat nisipul înainte să îl împrăștie pe drum.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Căutarea rămășițelor celebrei căpetenii irlandeze Red Hugh O’Donnell continuă, la peste 400 de ani de la moartea sa

Rămășițele unui copil dezmembrat dezvăluie o practică de înmormântare sinistră de acum 8.000 de ani

Rămășițele unui lider anglo-saxon ar putea răsturna tot ce știm despre acea perioadă

Rămășițele unor oameni din cultura antică Tagar, descoperite în Siberia, alături de armele lor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase