Noi imagini arată ce se ascundea în interiorul monolitului din Utah. Motivul pentru care a fost demontat

05 12. 2020, 09:17

Noi imagini care arată interiorul monolitului din deșertul din Utah au apărut pe rețelele de socializare online, acesta fiind primul dintre monoliții descoperiți în lume în ultimele săptămâni.

Până acum, nu au fost aflate indicii despre cine ar fi instalat structurile metalice în SUA și România sau dacă acestea au vreo legătură între ele. Cel mai probabil, primul monolit din Utah a fost instalat și uitat în deșertul american încă din 2015 sau 2016, în timp ce celelalte două structuri au fost amplasate extrem de recent pentru a-l copia pe cel din Utah.

Cel mai recent monolit a fost descoperit în California, însă și acesta a dispărut după doar câteva zile. Totuși, cel puțin știm cu siguranță ce conținea unul dintre monoliți, după ce au fost publicate imagini cu o echipă care l-a demontat pe cel din Utah.

Origini incredibil de umane

„În seara de 27 noiembrie, în jurul orei 20.30, echipa noastră a înlăturat monolitul din Utah. Nu vom include alte informații, răspunsuri sau detalii momentan”, arată descrierea filmării publicate pe platforma Youtube.

În filmare, interiorul monolitului poate fi văzut, care pare să aibă origini incredibil de umane și care ar fi putut să fie făcut cu ușurință de către oameni. Monolitul a fost demontat destul de ușor, în decurs de câteva minute, așa că fie a fost făcut de oameni ori de către cea mai neîndemânatică civilizație extratestră din galaxie. De asemenea, interiorul monolitului era complet gol, potrivit IFL Science.

Între timp, ghidul Sylvan Christensen și profesionistul de sport extrem Andy Lewis au recunoscut că ei au demontat sculptura din Utah, la patru zile după ce monolitul a dispărut din Parcul Național Canyonlands.

Motivul pentru care a fost distrus monolitul din Utah

Christensen a explicat că el, Lewis și alți doi „complici” au decis să distrugă structura pentru că regiunea izolată din deșert în care se afla era pe cale să fie devastată de turiștii care veneau cu mașini, biciclete, și „distrugeau” zona, scrie Daily Mail.

Grupul a fost criticat de internauți, cei mai mulți utilizatori de pe rețelele sociale acuzând că nu aveau dreptul să decidă dacă monolitul trebuie să rămână sau nu în deșertul din Utah.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Monolitul metalic misterios, descoperit lângă o cetate dacică din Piatra Neamț, a dispărut

Monolitul misterios descoperit în deșertul american a dispărut fără urmă. Ce au spus autoritățile locale

Un monolit misterios din metal, similar cu cel apărut în SUA, a fost descoperit lângă o cetate dacică din România

Un monolit misterios, descoperit în deșertul din SUA: „Cel mai bizar lucru pe care l-am văzut vreodată”