Home » D:News » Motivul pentru care Sanofi şi GSK amână lansarea vaccinului împotriva COVID-19

Motivul pentru care Sanofi şi GSK amână lansarea vaccinului împotriva COVID-19

Motivul pentru care Sanofi şi GSK amână lansarea vaccinului împotriva COVID-19
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 14.12.2020

Sanofi şi GlaxoSmithKline (GSK) au declarat că ultimele rezultate clinice ale vaccinului anti-COVID-19 pe care îl dezvoltă au arătat un răspuns imun insuficient în rândul persoanelor vârstnice.

În consecinţă, companiile au amânat lansarea spre sfârşitul anului viitor, marcând un regres un combaterea pandemiei de coronavirus, notează Reuters.

Acţiunile grupului francez Sanofi au scăzut cu 2,8% în urma anunţului, în timp ce GSK a înregistrat un declin de 0,2% pe bursa din Londra. Cele două companii au declarat că vor efectua un nou studiu de-a lungul lunii februarie, sperând să obţină un vaccin eficient până la sfârşitul anului viitor.

Una dintre cele mai cunoscute tehnologii de creare a vaccinurilor

Eşecul afectează una dintre cele mai cunoscute tehnologii de creare a vaccinurilor – utilizată împotriva virusului Papiloma şi hepatitei B – care se foloseşte de introducerea în corp a proteinelor dezvoltate în laborator pentru a forţa sistemul imunitar să producă un răspuns de apărare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Eficienţă de aproximativ 95%

De asemenea, anunţul întăreşte căutarea unor abordări noi, precum cele alese de Pfizer/BioNTech şi Moderna, care folosesc tehnologia genetică mRNA, prin care „păcălesc” corpul să producă aceste proteine. Vaccinurile produse de cele trei companii oferă o eficienţă de aproximativ 95%, potrivit Mediafax.

Declaraţiile lansate de Sanofi/GSK conturează provocările cu care se confruntă giganţii farmaceutici în ceea ce priveşte controlarea pandemiei şi subliniază motivele pentru care ţările bogate au cumpărat doze pentru a-şi vaccina de trei ori populaţia în 2021.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase