Home » D:News » Care este cel mai bun cuptor pentru coacere?

Care este cel mai bun cuptor pentru coacere?

Care este cel mai bun cuptor pentru coacere?
Publicat: 16.12.2020

Care este cel mai bun cuptor pentru coacerea prăjiturilor și a torturilor preferate? În acest articol, vă prezentăm toate avantajele și dezavantajele cuptoarelor cu gaz, electrice și cu convecție pentru coacere – aflați care este cel mai potrivit model pentru dvs.

Indiferent dacă ați descoperit o nouă pasiune pentru bucătărie sau doriți doar să faceți ceva special pentru partenerul sau partenera dvs., vă puteți întreba dacă cuptorul dvs. actual este cel mai bun aparat pentru coacere.

Cu siguranță puteți crea câteva capodopere coapte, indiferent de ce tip de cuptor aveți. Cu toate acestea, fiecare tip vine cu câteva informații pe care ar trebui să le știți, pentru a profita la maximum de capacitățile sale de coacere.

Iată câteva sfaturi despre cum să depășiți orice deficiențe pe care le poate avea tipul dvs. de cuptor în departamentul de coacere, astfel încât să puteți scoate în mod oficial acele forme de prăjituri și să treceți la gătit.

Folosirea unui cuptor cu gaz pentru coacere

Pro:

– Spre deosebire de cuptoarele electrice, căldura de pe un cuptor cu gaz este instantanee, deci se încălzește foarte repede.

– Dacă locuința dvs. este deja echipată cu o conductă de gaz, un cuptor cu gaz va fi mai rentabil decât un cuptor electric.

Contra:

– Cuptorul nu se încălzește la fel de uniform, deoarece temperatura poate fluctua foarte mult.

– Majoritatea cuptoarelor cu gaz au „puncte fierbinți”, care afectează modul în care sunt gătite uniform alimentele.

– Interiorul cuptorului cu gaz tinde să fie mai umed decât celelalte tipuri de cuptoare, ceea ce duce la probleme cu rumenirea alimentelor.

Sfaturi pentru coacere:

– Datorită punctelor fierbinți, este imperativ să vă rotiți tăvile de prăjituri, în timpul gătitului.

– Pentru a face cuptorul să se încălzească mai uniform, așezați o piatră de pizza pe fundul sau pe cel mai jos raft al cuptorului. Cu toate acestea, nu gătiți direct pe piatră (este doar acolo pentru a uniformiza căldura).

– Întrucât este un mediu mai umed, așezați alimentele care doriți să se rumenească mai mult pe raftul superior sau măriți temperatura cuptorului cu 25 de grade.

– Evitați să gătiți în ustensile de copt din metal închis, deoarece acest lucru poate provoca arderea alimentelor în partea de jos.

Folosirea unui cuptor electric pentru coacere

Pro:

– Deoarece bobinele electrice se încălzesc și se răcesc încet, căldura radiantă produsă este destul de constantă și uniformă, cu mai puține vârfuri și scăderi de temperatură.

Interiorul cuptorului electric rămâne uscat, ceea ce ajută alimentele să se coacă și rumenească uniform.

– Când bobinele sunt complet aprinse, este o căldură mai puțin intensă, deci nu trebuie să vă faceți griji la fel de mult cu privire la arderea alimentelor în partea inferioară.

– Cuptoarele electrice costă mult mai puțin decât cuptoarele cu gaz.

Contra:

– Spre deosebire de căldura pe gaz, bobinele electrice durează mai mult până ajung la temperatura maximă.

– Mâncarea dvs. se poate rumeni repede într-un cuptor electric.

Sfaturi de coacere:

– Deoarece bobinele trebuie să stea ceva timp pentru a se încălzi, luați în considerare preîncălzirea cuptorului mai mult decât credeți că este necesar, pentru a asigura o temperatură optimă.

– Punctul ideal al cuptorului electric se află în mijloc. Pentru cea mai uniformă consistență, așezați tăvile pe raftul din mijloc.

Folosirea unui cuptor de convecție pentru coacere

Pro:

– Datorită celui de-al treilea element de încălzire și ventilator, aerul fierbinte direct din jurul alimentelor este menținut constant.

– Mâncarea dvs. se gătește mai repede decât cu alte cuptoare.

– Mâncarea dvs. este gătită mai uniform decât cu alte cuptoare.

Contra:

– Deoarece „convecția” este de obicei o setare a cuptorului, atunci când este oprit, apar aceleași probleme ca și în cazul utilizării unui cuptor convențional pentru coacere – indiferent dacă este vorba de gaz sau electric.

– Cuptoarele cu convecție sunt în general mai scumpe decât cuptoarele convenționale.

Sfaturi pentru coacere:

– Pentru că gătește mâncarea atât de eficient, scădeți temperatura pe care o rețetă o solicită cu 25 de grade.

– La fel, deoarece mâncarea dvs. tinde să gătească mai repede, supravegheați-o, mai ales spre sfârșitul timpului de gătit.

– Pentru a vă asigura că aerul circulă bine, gătiți cu vase joase.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase