Home » D:News » Un pui de elefant lovit de o motocicletă a fost readus la viață cu ajutorul manevrelor de resuscitare

Un pui de elefant lovit de o motocicletă a fost readus la viață cu ajutorul manevrelor de resuscitare

Un pui de elefant lovit de o motocicletă a fost readus la viață cu ajutorul manevrelor de resuscitare
Sursa foto: Youtube Reuters
Publicat: 25.12.2020

Un videoclip din Thailanda a ajuns viral pe rețelele de socializare, după ce un angajat medical a reușit să readucă la viață un pui de elefant cu ajutorul resuscitării cardiopulmonare (CPR).

Animalul a fost lovit de o motocicletă în timp ce traversa o șosea în provincia thailandeză de sud-est Chanthaburi. Totuși, mulți oameni s-au întrebat cum a reușit salvatorul, Mana Srivate, să resusciteze un animal atât de mare.

Bineînțeles, pentru a-i face masaj cardiac puiului de elefant, Mana a trebuit mai întâi să localizeze inima animalului.

GALERIE FOTO

Bazându-se pe locul inimii umane, Mana a „presupus” unde se afla inima animalului. Apoi, a început să preseze pieptul puiului la fel cum ar fi făcut în cazul unui om, cu excepția faptului că elefantul era așezat pe o parte.

Cum poți resuscita un elefant

Pentru a face masaj cardiac unui om, podul palmei trebuie așezat pe centrul pieptului persoanei, cealaltă mână pusă deasupra și degetele mâinilor suprapuse. Apoi, cu umerii deasupra mâinilor tale, trebuie să presezi în jos cu aproximativ 6 centimetri, folosindu-ți greutatea corporală. Această mișcare trebuie repetată între 100 și 120 de ori pe minut până când o ambulanță ajunge la fața locului.

Însă, instrucțiunile pentru aplicarea acestor manevre în cazul elefanților sunt ceva mai dificil de găsit. Totuși, într-un capitol dintr-o carte publicată în 2014, Søren Boysen, profesor de științe veterinare de la Universitatea din Calgary, Canada, oferă câteva recomandări pentru aplicare masajului cardiac la animale.

„Este instinctul meu să salvez vieți, însă mi-a fost teamă”

Boysen recomandă așezarea mamiferelor între 10 și 100 de kilograme pe partea lor dreaptă, la fel ca și elefantul din cazul din Thailanda. Un pui de elefant asiatic nou-născut poate cântări până la 90 de kilograme. Apoi, Boysen recomandă aplicarea presiunii la fel ca în cazul unui om, iar asta este exact ce făcut Mana. Inima unui elefant cântărește în jur de 0,5% din greutatea sa corporală totală, ceea ce înseamnă că inima puiului de elefant ar fi cântărit 0,5 kilograme, potrivit Live Science.

În cele din urmă, Mana a reușit să readucă la viață puiul fără să mai folosească și alte metode. „Este instinctul meu să salvez vieți, însă mi-a fost teamă pentru că auzeam mama și ceilalți elefanți strigând după pui”, a declarat Mana.

Elefantul a fost mai apoi reunit cu mama sa și nu a suferit răni majore, potrivit presei locale.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O fotografie cutremurătoare cu elefanți care mănâncă din gunoaie, premiată cu 1.000 de lire sterline

Mister elucidat în Botswana. Autoritățile susțin că au aflat ce anume a ucis peste 300 de elefanți

Și elefanții din Zimbabwe au început să moară în condiții misterioase

Secretele societăților de elefanți masculi. De ce sunt bătrânii atât de importanți pentru supraviețuirea speciei

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase