Incident în direct pe Facebook: Mai mulți romi din Vaslui s-au filmat în timp omorau un struț

07 01. 2021, 01:03

Mai mulți romi din județul Vaslui s-au filmat în timp ce fugăresc și omoară un struț. Incidentul s-a produs înainte de Anul Nou, iar imaginile au fost transmise în direct pe Facebook.

Poliția a început o anchetă.

Incidentul s-a produs înainte de Anul Nou într-o gospodărie din orașul vasluian Murgeni. Romii care filmează cer de mai multe ori ca imaginile să fie distribuite pe rețelele de socializare și povestesc că au plătit mulți bani pe struț. „Fraților nu mințim, 500 de euro a costat” se aude o voce.

Binecuvântarea divinității

Romii cer binecuvântarea divinității și spun că nu ar vrea să taie struțul, dar că nu pot refuza asemenea bucurie. La sacrificarea struțului participă numeroase persoane, inclusiv copii. Imaginile au ajuns și la Poliție care a deschis o anchetă, potrivit Mediafax.

„Nu s-a luat încă nicio măsură”

„Persoane din Murgeni au tăiat un struț și au filmat scenele. A fost sesizată Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. În funcție de decizia lor vom decide ce este de făcut. Și noi facem o anchetă, incidentul s-a produs înainte de anul nou. Nu s-a luat încă nicio măsură”, au explicat, la solicitarea Mediafax, reprezentanții IPJ Vaslui.

Mai multe persoane care au văzut imaginile au sesizat autoritățile.