Home » D:News » Toate documentele declasificate de CIA despre OZN-uri sunt acum disponibile online

Toate documentele declasificate de CIA despre OZN-uri sunt acum disponibile online

Publicat: 13.01.2021

Toate documentele declasificate pe care Agenția Centrală de Informații (CIA) din SUA le deține (sau cel puțin recunoaște că le deține) despre obiecte zburătoare neidentificate sunt acum disponibile online.

Acum, poți descărca documente direct de pe Black Vault, o bază de date privată de documente declasificate. Colecția conține acum sute de documente PDF și reprezintă o listă vastă cu tot ceea ce a dezvăluit CIA despre OZN-uri, sau Fenomene Aerospațiale Neidentificate, termenul preferat de agenția americană, într-un singur loc accesibil.

Baza de date este proiectul de suflet al fondatorului Black Vault, John Greenewald Jr., care a declarat că a continuat să dea în judecată CIA pentru publicarea documentelor timp de zeci de ani.

„M-am luptat cu ei în continuu și în cele din urmă am reușit”

„În urmă cu aproximativ 20 de ani, luptam de patru ani pentru ca CIA să publice documente adiționale despre OZN-uri. A fost extraordinar de dificil! M-am luptat cu ei în continuu și în cele din urmă am reușit. Am primit o cutie mare, ce conținea câteva mii de pagini, și a trebui să scanez fiecare pagină”, a explicat Greenewald.

Însă, situația a devenit mai simplă la mijlocul anului 2020, atunci când CIA a publicat o arhivă cu documentele agenției despre aceste fenomene aerospațiale neidentificate, vechi și noi, inclusiv cele pentru care Greenewald a luptat să le obțină, potrivit Futurism.

„Pur și simplu, publicul are dreptul să știe”

Documentele includ povești bizare și amuzante, inclusiv explozii misterioase și presupuse contacte cu extratereștri, însă Greenewald susține că baza de date este o chestiune de importanță publică. De asemenea, indiferent dacă oamenii cred sau nu în extratereștri, Greenewald mai spune că ar trebui să fie capabili să citească despre acest subiect, chiar din documentele de la CIA.

„Pur și simplu, publicul are dreptul să știe”, a subliniat Greenewald.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Misterul „OZN-ului” observat deasupra Hawaii a fost elucidat

Un fost senator a confirmat că Guvernul Statelor Unite ale Americii a mușamalizat ani de zile existența OZN-urilor

Un pilot american a dezvăluit că un OZN pe care l-a urmărit în 2004 a comis un „act de război”

Întâlnirea avioanelor militare americane cu trei OZN-uri. VIDEO dezvăluite de Pentagon

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase