Un prototip de tren Maglev, care circulă cu 620 km/oră, a fost inaugurat de chinezi

21 01. 2021, 16:00

Cercetătorii chinezi au dezvăluit un prototip de tren Maglev, despre care spun că poate atinge viteze de 620 de kilometri pe oră.

Trenul a fost prezentat recent, pe o bucată de cale ferată folosită pentru demonstrație. Este menit să ofere un mijloc rapid de tranzit între orașe aflate la distanțe mari. Ar putea fi aproape la fel de rapid ca un avion, relatează South China Morning Post.

Mai este încă nevoie de teste și pregătiri pentru ca acest mijloc de transport să fie gata în totalitate. Însă, utilizarea tehnologiei de acest tip l-ar putea face extrem de rapid. De asemenea, ar fi mult mai ușor și mai eficient decât alte variante de transport.

Un prototip de tren Maglev, prezentat de chinezi

Conform celor susținute de oamenii de știintă de la Universitatea Jiaotong, cei care au construit acest prototip de tren Maglev, ar putea atinge viteze de până la 620 km/oră. Însă, această limită ar putea fi depășită. Peste șase ani, atunci când ar putea fi introdus în circulație, trenul ar putea transporta persoane cu viteza de 800 km/oră, informează Futurism.

În următorii ani, cercetătorii chinezi vor încerca să reducă greutatea trenului, cât mai mult posibil. Este fabricat din fibră de sticlă. Scopul lor este de a dezvolta un tren mai ușor decât cele deja existente. Așa s-ar reduce și costul construirii de noi linii, tuneluri și poduri.

Cercetătorii din Southwest Jiaotong mai spun că, odată finalizat, acest nou tren Maglev va fi o îmbunătățire semnificativă față de vehiculele similare din Japonia și din alte părți din China. Modelele existente trebuie să accelereze mult înainte de a putea levita, dar noul prototip se poate ridica singur. Dar toate aceste îmbunătățiri sunt încă la ani distanță. Deși prototipul este destul de impresionant, nu a finalizat încă o singură călătorie de testare în lumea reală.

Vă invităm să citiți și: