Home » D:News » Coreea de Sud a lansat un test COVID pentru pisici și câini de companie

Coreea de Sud a lansat un test COVID pentru pisici și câini de companie

Publicat: 10.02.2021
Coreea de Sud a lansat un test COVID pentru pisici și câini de companie
Sursa foto: Pixabay

Animalele de casă din Seul vor fi testate pentru COVID-19 dacă prezintă simptome, a anunțat guvernul metropolitan, citat de BBC.

Decizia vine la câteva săptămâni după ce țara a raportat primul caz de COVID-19 la un animal – o pisică.

Doar animalele de companie care prezintă simptome precum febră sau dificultăți de respirație după expunerea la purtătorii umani de virus vor fi testate.

Dacă va fi testat pozitiv, animalul va trebui să intre în carantină. Nu este necesar ca animalul de companie să fie izolat într-un spațiu dedicat, deoarece nu există dovezi că boala poate circula între oameni și animale de companie, a spus Park Yoo-mi, un oficial de la centrul de control al bolilor la un briefing de presă virtual.

Dar dacă proprietarii animalului de companie sunt spitalizați cu COVID-19 sau sunt prea bolnavi sau prea bătrâni pentru a avea grijă de acesta, animalul de companie va fi luat în carantină într-o unitate administrată de oraș.

Un pisoi infectat cel mai probabil de oameni

La începutul lunii trecute, un pisoi dintr-o unitate e cult din orașul Jinju din sud-estul țării a fost găsit infectat, potrivit presei locale.

Autoritățile sanitare suspectează că o mamă și o fiică au transmis virusul pisoiului.

Experții au spus anterior că este foarte puțin probabil ca un câine sau o pisică să transmită virusul oamenilor, deși cercetările au arătat că pisicile ar putea să poarte virusul și să îl transmită altor pisici.

La nivel global, mai multe animale de companie au dat rezultate pozitive. Luna trecută, două gorile din San Diego Zoo Safari Park au contractat COVID-19 de la un îngrijitor uman – primul caz cunoscut de infecții la maimuțe.

De asemenea, virusul a fost găsit la o serie de alte animale sălbatice, inclusiv lei și tigri în grădina zoologică Bronx din New York și lei în grădina zoologică din Barcelona.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase