Home » Istorie » Jurnalul secret al unui ofițer din armata americană ar putea oferi noi indicii despre incidentul Roswell

Jurnalul secret al unui ofițer din armata americană ar putea oferi noi indicii despre incidentul Roswell

Jurnalul secret al unui ofițer din armata americană ar putea oferi noi indicii despre incidentul Roswell
Sursa foto: Roswell Daily Record/ Wikimedia
Publicat: 20.12.2020

Un jurnal care a aparținut unui ofițer american de informații a reaprins cercetările privind incidentul Roswell, celebra prăbușire a unui OZN în Roswell, New Mexico, care a avut loc în urmă cu peste 70 de ani.

Atunci când un obiect misterios a ajuns în deșertul din apropierea Roswell Army Air Field (RAAF) în iulie 1947, maiorul Jesse Marcel, ofițer de informații la RAAF, a fost trimis la fața locului să supravegheze colectarea deșeurilor. Un ofițer de presă de la RAAF a dat publicității un comunicat la data de 8 iulie, incidentul fiind descris drept „prăbușirea și recuperarea unui disc zburător”, pe care mulți oameni au interpretat-o ca dovada contactului cu o civilizație extraterestră. Însă, a doua zi, un alt oficial al armatei americane a informat jurnaliștii că ofițerii RAAF au recuperat un balon meteorologic, nu un disc zburător.

Un jurnal ar putea ascunde indicii despre obiectul care s-a prăbușit la Roswell

Fotografiile publicate de ziarul local îl arătau pe Marcel pozând cu bucăți din ceea ce părea a fi un balon meteorologic distrus. Însă, în următorii ani, multe speculații au circulat despre raportul inițial al armatei, mulți oameni întrebându-se dacă rămășițele erau mai neobișnuite decât lăsau să se înțeleagă fotografiile.

Recent, familia lui Marcel a dezvăluit că bărbatul a păstrat un jurnal din acea perioadă și că acesta ar conține indicii despre incident, astfel stârnind o nouă investigație a canalului History, „Roswell: The First Witness” (Roswell: Primul martor), ce face parte din seria „History’s Greatest Mysteries” (Marile mistere ale istoriei).

„Niciun alt guvern din lume” nu a mai făcut așa ceva

„Guvernul a susținut că au recuperat un OZN, a emis un comunicat de presă despre asta. Niciun alt guvern din lume nu a mai spus că are o navă spațială și apoi a doua zi a emis un alt comunicat de presă care spunea că, de fapt, era doar un balon meteorologic”, a explicat Ben Smith, fost agent CIA.

Însă, piesa cheie a noii investigații este jurnalul, care a intrat acum în posesia nepoților lui Marcel. La zeci de ani după incident, Marcel a declarat în timpul unui interviu că el a crezut că obiectul care s-a prăbușit în New Mexico avea origini extraterestre. Analiza jurnalului și traducerea limbajului său criptic ar putea dezvăluie mesaje codificate scrise de Marcel despre prăbușirea obiectului necunoscut.

„Totul începe la Roswell”

Interesul față de OZN-uri nu a scăzut după incidentul Roswell, ba chiar a crescut considerabil. În 2017 și 2018, piloții din marina SUA au înregistrat trei întâlniri cu obiecte zburătoare necunoscute. Marina americană a declasificat filmările în aprilie 2020. Totodată, în 2017, un fost oficial de la Pentagon a confirmat existența unei agenții federale care a investigat acest fenomen în secret încă în din 2007, potrivit Live Science.

„Este povestea originală despre OZN, posibilitatea unei mușamalizări a contacului cu extratereștri de către govern. Științifico-fantasticul exista deja, însă detaliile care au ajuns la noi au provenit din secretomania guvernului din jurul evenimentelor din 1947. Totul începe la Roswell”, a mai precizat Smith.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un fost șef al securității spațiale a Israelului afirmă că Pământul colaborează cu o federație galactică

Ar putea extratereștrii de pe exoplanete pe care le-am descoperit să observe, la rândul lor, Pământul?

Un martor susţine, într-o nouă carte, că a văzut prăbuşirea unui OZN în Roswell

OZN-ul de la Roswell: sunt aceste noi imagini dovada că am fost vizitaţi de extratereştri? (VIDEO)

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase