Home » D:News » OMS avertizează că un sfert din populația lumii va avea probleme de auz până în 2050

OMS avertizează că un sfert din populația lumii va avea probleme de auz până în 2050

OMS avertizează că un sfert din populația lumii va avea probleme de auz până în 2050
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 06.03.2021

Aproximativ un sfert din populaţia lumii va avea probleme de auz până în 2050, estimează OMS. La copii, aproape 60 la sută din pierderea auzului poate fi prevenită.

Aproximativ 2,5 miliarde de persoane – sau aproximativ un sfert din populația globală – se estimează că vor avea un anumit grad de pierdere a auzului până în 2050, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), conform DPA.

Cel puțin 700 de milioane dintre aceste persoane vor avea nevoie de acces la îngrijirea urechii și a auzului și la alte servicii de reabilitare, cu excepția cazului în care se iau măsuri, arată OMS în primul său raport mondial privind auzul publicat marți, înainte de Ziua Mondială a Auzului, 3 martie.

Un impact devastator asupra capacității oamenilor de a comunica

„Ideea este că știm cum să prevenim acest lucru sau cel puțin o mare parte”, a spus expertul OMS Shelly Chadha.

Pierderea auzului netratată poate avea un impact devastator asupra capacității oamenilor de a comunica, de a studia și de a-și câștiga existența”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS estimează că 1,1 miliarde de tineri (cu vârste cuprinse între 12 și 35 de ani) sunt expuși riscului de pierdere a auzului din cauza expunerii la zgomot în mediile recreative.

60% din pierderea auzului poate fi prevenită

Odată diagnosticată, intervenția timpurie este esențială. Tratamentul medical și chirurgical poate vindeca majoritatea bolilor urechii, în timp ce tehnologia auditivă, precum aparatele auditive și implanturile cohleare, este eficientă și rentabilă, potrivit raportului, citat de Mediafax.

La copii, aproape 60 la sută din pierderea auzului poate fi prevenită prin imunizarea împotriva rubeolei și meningitei, îmbunătățirea îngrijirii materne și neonatale și screening-ul pentru bolile inflamatorii ale urechii medii.

La adulți, controlul zgomotului și o igienă bună a urechii pot contribui la menținerea unui auz bun și la reducerea potențialului de pierdere a auzului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase