Home » D:News » Imagini impresionante din cel mai rece oraș din Europa, cândva o comunitate prosperă de mineri

Imagini impresionante din cel mai rece oraș din Europa, cândva o comunitate prosperă de mineri

Imagini impresionante din cel mai rece oraș din Europa, cândva o comunitate prosperă de mineri
Sursa foto: Captură Youtube/ RT
Publicat: 09.03.2021

Ce se întâmplă atunci când cel mai rece oraș din Europa este abandonat? Pe tavane se formează țurțuri și pereți întregi sunt acoperiți de zăpadă și cristale de gheață.  

Vorkuta este al patrulea cel mai mare oraș la nord de Cercul Polar Arctic și cel mai rece oraș din Europa, înregistrând temperaturi record de minus 50 de grade Celsius în timpul iernii.

Orașul a găzduit cândva o comunitate de mineri, promițând salarii generoase pentru cei care erau îndeajuns de curajoși să se mute în această regiune extrem de rece. Însă, populația din Vorkuta s-a redus rapid și constant după prăbușirea Uniunii Sovietice.

Vorkuta, orașul fantomă acoperit de gheață

Orașul Vorkuta și minele sale au fost construite de prizonierii din Gulag, rețeaua uriașă de lagăre pentru reeducare construită în timpul regimului lui Iosif Stalin, iar condițiile extrem de grele au dus la moartea a 200.000 de oameni. Acum, chiar și orașul este pe moarte.

Orașul încă mai găzduiește 50.000 de locuitori, însă populația nu poate fi comparată cu cea din „perioada sa de glorie”. Oamenii au început să plece din Vorkuta în număr tot mai mare după 2013, din cauza șomajului, astfel că multe zone au devenit „cartiere fantomă acoperite de gheață”, scrie The Weather Channel.

Clădirile în paragină, încăperi pline de gheață și nămeți

Pe măsură ce populația dispare, clădirile orașului sunt lăsate în paragină și încăperile sunt pline de gheață și nămeți.

Într-un bloc cu peste 100 de apartamente, doar o mână de lumini mai pot fi văzute în timpul nopților, în timp ce totul în jur este înghițit de beznă și frig.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Aligatorii dintr-un stat american s-au transformat în „înghețată pe băț” din cauza valului de frig

Cât de extrem a fost valul de frig în SUA. Americanii au înghețat în case și sateliții au fost dați peste cap

20% dintre oameni au o mutație genetică care le oferă o mare rezistență  la frig. Le creează însă alte probleme

Un sloi imens de gheață s-a prăbușit peste mai mulți turiști și a ucis o persoană în Rusia

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase