Home » D:News » Un miliardar japonez caută opt persoane să i se alăture într-o călătorie pe Lună

Un miliardar japonez caută opt persoane să i se alăture într-o călătorie pe Lună

Un miliardar japonez caută opt persoane să i se alăture într-o călătorie pe Lună
Credit foto: Profimedia
Publicat: 04.03.2021

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a invitat opt ​​persoane să i se alăture pentru o călătorie în jurul lunii cu o navă SpaceX a lui Elon Musk.

„Vreau ca oameni din toate mediile să se alăture”, a spus el într-un videoclip pe Twitter, unde a distribuit și un link către aplicație.

El a spus că va plăti pentru întreaga călătorie, astfel încât cei care vin la bord vor zbura gratuit.

Misiunea, numită dearMoon, este programată pentru 2023.

Solicitanții trebuie să îndeplinească două criterii: ar trebui să promoveze „orice activitate” se desfășoară pentru „a ajuta și alte persoane și o societate mai bună” și sunt „dispuși să sprijine alți membri ai echipajului care împărtășesc aspirații similare”, a spus el, potrivit BBC.

„Am cumpărat toate locurile, așa că va fi o călătorie privată”, a adăugat miliardarul.

Maezawa, un magnat al modei și colecționar de artă, a spus anterior că intenționează să invite „artiști” pentru călătoria cu racheta Starship, dar că actualul proiect „va oferi oamenilor din întreaga lume șansa de a se alătura acestei călătorii”.

„Dacă te vezi artist, atunci ești artist”, a spus el.

Miliardarul și-a căutat și iubită

Anul trecut, el a lansat, de asemenea, o căutare pentru o nouă iubită care să i se alăture în călătorie, dar a anulat din cauza „sentimentelor mixte”.

În 2018, Maezawa a fost ales drept primul pasager privat care urmează să zboare în jurul lunii de către SpaceX, compania deținută de Elon Musk.

Prețul pe care Maezawa a acceptat să-l plătească pentru biletul său de spațiu nu a fost dezvăluit, dar, potrivit spuselor lui Musk, au fost „mulți bani”.

Planificată pentru 2023, misiunea va fi prima călătorie a oamenilor spre lună din 1972.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase