Home » D:News » Peste 2.000 de metri cubi de lemn, confiscați în Maramureș. Care este valoarea lor

Peste 2.000 de metri cubi de lemn, confiscați în Maramureș. Care este valoarea lor

Publicat: 31.08.2020
Peste 2.000 de metri cubi de lemn, confiscați în Maramureș. Care este valoarea lor
Sursa foto: Pixabay

Peste 2.000 de mc de lemn, în valoare de peste 700.000 de lei, au fost confiscați de polițiștii Serviciului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Direcției de Ordine Publică, în ultima săptămână, în urma unei acțiuni în județul Maramureș.

„Peste 2.000 de metri cubi de lemn au fost indisponibilizați de polițiștii Serviciului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Direcției de Ordine Publică, în ultima săptămână, în urma unei acțiuni în județul Maramureș, pentru prevenirea și combaterea tăierilor de arbori, fără drept, din fondul forestier național”, transmite Inspectoratul general al Poliției Române.

„Polițiștii au verificat în perioada 24 – 28 august 2020, și respectarea dispozițiilor legale de către agenții economici pe linia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase, efectuând controale la 11 agenți economici cu obiect de activitate în domeniul forestier și la un ocol silvic”, mai adaugă IGPR.

Valoarea totală a infracțiunilor

Potrivit sursei citate, au fost constatate două infracțiuni, pentru tăiere fără drept de arbori și furt de arbori și 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 220.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, potrivit Mediafax.

„Totodată, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a 2.367 mc de material lemnos, în valoare totală de 724.397 de lei. Activitățile s-au desfășurat împreună cu polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Neamț, Suceava și Vrancea, cu specialiști silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și cu reprezentanți ai Gărzilor Forestiere Cluj, Focșani, Oradea, Ploiești, Suceava și Timișoara. Acțiunea a beneficiat de sprijinul logistic al Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva – Direcția Silvică Maramureș”, mai arată IGPR.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase