Home » D:News » Zborul elicopterului Ingenuity pe Marte, amânat din nou

Zborul elicopterului Ingenuity pe Marte, amânat din nou

Publicat: 15.04.2021

Ingenuity, elicopterul NASA, va zbura pe Marte cel mai devreme săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de agenția spațială americană care a amânat din nou misiunea.

NASA își propusese inițial să realizeze duminică (11 aprilie) primul zbor pe Planeta Roșie cu Ingenuity, primul elicopter programat să survoleze o lume dincolo de Pământ. Un test de rotație a elicelor la mare viteză care a avut loc vineri (9 aprilie) nu a decurs așa cum era planificat astfel că zborul a fost amânat până miercuri (14 aprilie).

După noi analize, oficialii de la Jet Propulsion Laboratory (JPL), al NASA, au anunțat că sunt necesare „modificări minore și reinstalarea software-ului de control al zborului Ingenuity”. Din această cauză, oficialii care se ocupă de misiunea elicopterului au anunțat că abia săptămâna viitoare vor stabili o dată de zbor pentru aparat, potrivit Space.

„Avem încredere în capacitatea echipei de a rezolva această provocare și să pregătească primul zbor istoric controlat al lui Ingenuity, un zbor cu motor pe o altă planetă”, au mai spus oficialii.

Misiunea lui Ingenuity pe Marte

Roverul Perseverance și elicopterul Ingenuity au amartizat împreună în craterul Jezero, de pe Marte, în 18 februarie.

În cadrul primului zbor, Ingenuity ar trebui să se ridice în jur de 3 metri în aer, să plutească și să coboare apoi în siguranță înapoi la sol. Dacă acest lucru merge bine, drona ar putea încerca un total de cinci zboruri cu grade diferite de dificultate.

Cântărind în jur de 1,8 kilograme pe Pământ și cu un fuzelaj de mărimea unei cutii cu șervețele, elicopterul nu transportă instrumente științifice și nu face parte din misiunea științifică Perseverance. Scopul lui Ingenuity este strict ingineresc, trebuind să demonstreze zborul în atmosfera extrem de subțire a planetei, care are în jur de 1% din densitatea atmosferei de pe Terra.

În cazul în care Ingenuity va realiza cu succes toate cele cinci zboruri programate, tehnologia lui și experiența zborului unui elicopter pe o altă planetă ar putea permite dezvoltarea altor vehicule zburătoare care ar putea face parte din viitoarele misiuni umane și robotice pe Marte.

Vă recomandăm să citiți și:

Roverul Perseverance a descoperit o rocă ciudată pe Marte. Imaginile dezvăluite de NASA

Roverul Perseverance a surprins primul său fenomen neobișnuit de pe Marte. Imaginile publicate de NASA

Unde este roverul Perseverance în imaginile impresionante surprinse cu planeta Marte

O bucată din primul avion al fraților Wright va scrie istorie pe planeta Marte

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase