Home » D:News » Coliziune în aer între două avioane. Singurul pasager aflat la bord și ambii piloți au scăpat ca prin miracol

Coliziune în aer între două avioane. Singurul pasager aflat la bord și ambii piloți au scăpat ca prin miracol

Coliziune în aer între două avioane. Singurul pasager aflat la bord și ambii piloți au scăpat ca prin miracol
Sursa foto: CBS Denver/ Arapahoe Sheriff
Publicat: 17.05.2021

Două avioane au intrat în coliziune în aer în timp ce ambele aeronave se pregăteau să aterizeze la un aeroport din comitatul Arapahoe, statul american Colorado, chiar în afara orașului Denver.

În mod șocant, nimeni implicat în accident nu a fost rănit. Ambii piloți au reușit să efectueze aterizări de urgență și să scape nevătămați, precum și un pasager care s-a aflat la bordul uneia dintre aeronave.

După accident, pilotul din avionul gol nici măcar nu a realizat că aeronava fusese aproape ruptă în două. Totuși, în ciuda faptului că a pierdut un motor, pilotul a reușit să aterizeze în siguranță.

„Nu am crezut că vor scăpa cu viață”

Pilotul celui de-al doilea avion, o aeronavă mult mai mică, a declanșat parașuta de urgență care a încetinit coborârea aeronavei pe măsură ce s-a pregătit să aterizeze pe un câmp.

„Am crezut inițial că va sări cineva cu parașuta din avion și apoi am văzut că parașuta era atașată de avion. Nu am crezut că vor scăpa cu viață”, a declarat Shelly Whitehead, locuitor din Arapahoe, care locuiește în apropiere de câmp.

„Piloții trebuie să-și cumpere cât mai rapid un bilet la loterie”

Deși ambii piloți și pasagerul au scăpat cu viață și fără nicio zgârietură, cert este că două avioane au reușit cumva să se lovească unul de altul.

Administrația Federală de Aviație și Comisia Națională pentru Siguranța Transportului au declanșat o anchetă pentru a afla cum s-a întâmplat totul, potrivit Futurism.

„Piloții trebuie să-și cumpere cât mai rapid un bilet la loterie. Niciodată nu am mai văzut așa ceva, toată lumea a supraviețuit. Este chiar uimitor”, a spus John Bartmann, șerif adjunct al comitatului Arapahoe.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Resturile dintr-un avion au căzut în suburbiile unui oraș din SUA, după ce motorul a explodat în timpul zborului

Incident cu un bombardier strategic în Rusia. Trei militari au murit după ce au fost catapultați accidental

Sateliţii americani au evitat la limită coliziunea în orbita Terrei

Stația Spațială a fost mutată pentru a se evita o coliziune cu un deșeu din spațiu

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase