Home » D:News » Un grup de ingineri ruși a creat o „aeronavă de coșmar” care dă din aripi asemenea unei libelule

Un grup de ingineri ruși a creat o „aeronavă de coșmar” care dă din aripi asemenea unei libelule

Un grup de ingineri ruși a creat o „aeronavă de coșmar” care dă din aripi asemenea unei libelule
Sursa foto: RC Ornithopter
Publicat: 04.03.2021

O echipă de ingineri ruși a construit o nou tip terifiant de aeronavă. Această zboară prin intermediul unor seturi masive de aripi, care de altfel sunt extrem de asemănătoare cu o libelulă robotică uriașă parcă scoasă dintr-un coșmar.

Construirea mașinăriilor zburătoare inspirate de insecte nu este o idee complet nouă. Însă, orice mașinărie bazată pe gândaci zburători este de obicei extrem de mică, astfel că acest „monstru” de peste 3 metri iese cu siguranță în evidență. Fără îndoială, aeronava este o minune a ingineriei.

Serenity, ornitopterul cu șase aripi

Dispozitivul sau ornitopterul, numit Serenity (Serenitate), are șase aripi și este probabil mult mai greu decât orice alt animal sau mașinărie zburătoare, astfel demonstrând că este posibilă construirea unei mașinării zburătoare care nu depinde de forța de mișcare înainte precum avioane, drone sau elicoptere.

O călătorie extrem de zdruncinată

Cu siguranță, Serenity nu ar putea transporta un pilot uman deocamdată. De asemenea, nici nu ar putea transporta orice altă ființă. După cum se vede în imagini, camera video montată la bordul dispozitivului are parte de o călătorie extrem de zdruncinată, notează și Futurism.

Totuși, asta depinde doar de finanțarea disponibilă și scara la care vor fi construite viitoarele versiuni ale lui Serenity. Cel mai probabil, vor fi suficient de mari pentru a transporta cel puțin un om.

Serenity demonstrează un potențial interesant

Folosirea mișcărilor aripilor unei aeronave pentru a genera forța de ridicare permite explorarea unui potențial incredibil de manevrabilitate, după cum poate observa oricine a privit măcar o singură dată o libelulă sau o pasăre colibri care bea cu atenție de pe o floare în timp ce este încă în zbor. Serenity nu este nici pe departe capabilă să se mențină în aer și capacitate de a fi manevrată este deocamdată limitată, însă dispozitivul demonstrează un potențial interesant.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Resturile dintr-un avion au căzut în suburbiile unui oraș din SUA, după ce motorul a explodat în timpul zborului

O specie de viespi creează probleme zborurilor cu avionul

Zbor de 15 minute pentru prima aeronavă electrică din lume

Un canadian și-a construit propriul „jetpack” pentru a se deplasa mai rapid pe gheață

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase