Home » D:News » Un startup propune călătorii pe distanțe scurte cu dirijabile. „O soluție practică” pentru criza climatică

Un startup propune călătorii pe distanțe scurte cu dirijabile. „O soluție practică” pentru criza climatică

Un startup propune călătorii pe distanțe scurte cu dirijabile. „O soluție practică” pentru criza climatică
Credit foto: Hybrid Air Vehicles (HAV)
Publicat: 01.06.2021

Un start-up numit Hybrid Air Vehicles (HAV) are o idee neconvențională pentru crearea unei industrii aviatice mult mai curate. HAV intenționează să înlocuiască avioanele cu dirijabile, cel puțin pentru zborurile pe distanțe scurte.

Reducerea numărului de aeronave care se deplasează pe distanțe scurte, HAV plănuiește să călătorească între orașe precum Vancouver și Seattle sau Oslo și Stockholm, ar putea ajuta companiile aeriene să reducă drastic producerea de emisii de carbon.

Compania start-up, care a primit finanțare de la Bruce Dickinson, solistul Iron Maiden, a declarat că dirijabilele sale produc doar 10% din gazele cu efect de seră generate de avioanele de pasageri, iar acea cifră ar putea fi redusă și mai mult dacă start-up va reuși să își transforme flota în vehicule aeriene electrice.

Compania este în curs de negociere cu diferite companii aeriene

Tom Grundy, directorul executiv al HAV, a comparat dirijabilele companiei cu un „feribot rapid”. Compania mai susține că o călătorie pe distanță scurtă cu un dirijabil ar dura la fel de mult timp ca o călătorie cu un avion, însă asta doar dacă este luat în considerare și timpul petrecut la check-in și alte formalități prin care trebuie să treacă pasagerii la oricare alt aeroport.

Momentan, HAV este în curs de negociere cu diferite companii aeriene, însă speră să anunțe rute de călătorie în următoarele luni, potrivit Futurism.

O soluție practică la provocările create de criza climatică”

„Aceste nu este un produs de lux, ci o soluție practică la provocările create de criza climatică”, a mai precizat Grundy.

„Avem aeronave concepute pentru a călători pe distanțe foarte lungi care se deplasează pe distanțe foarte scurte. De fapt, există o soluție mult mai bună. Cât timp ne mai așteptăm să avem luxul de a ne deplasa pe aceste distanțe scurte cu o amprentă de carbon atât de mare?”, a adăugat Grundy.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un startup românesc dezvoltă imprimanta 3D care „printează” prăjituri și sandwich-uri

CEO-ul unui startup din Silicon Valley, concediat după ce a folosit LSD la locul de muncă

Un start up folosește drone pentru a planta pădurile afectate de incendii

Un start up propune o metodă neobişnuită pentru lansările spaţiale

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase