Home » D:News » NASA pregătește misiunea pentru a studia 16 Psyche, asteroidul care valorează un milion de miliarde de dolari

NASA pregătește misiunea pentru a studia 16 Psyche, asteroidul care valorează un milion de miliarde de dolari

NASA pregătește misiunea pentru a studia 16 Psyche, asteroidul care valorează un milion de miliarde de dolari
Sursa foto: Maxar/ASU/P. Rubin/NASA/JPL-Caltech
Publicat: 10.08.2021

NASA pregătește o misiune pentru a studia asteroidul 16 Psyche, a cărui valoare este de peste 10.000 de cvadrilioane de dolari (un milion de miliarde sau o mie de trilioane).

Aflat la aproximativ 370 de milioane de kilometri de Pământ, asteroidul are un diametru de peste 200 de km, fiind aproape la fel de mare precum statul american Massachusetts.

Specialiștii au stabilit că asteroidul este format în totalitate din metale bune pentru minerit, în principal din nichel şi fier, care îi dau o valoare de 10.000 de cvadrilioane de dolari .

Cel mai mare asteroid metalic de tip-M, 16 Psyche orbitează în centura de asteroizi, celebra regiune dintre Marte și Jupiter în care se află peste un milion de roci spațiale. Corpul spațial conține aproape 1% din masa totală a asteroizilor din centura de asteroizi.

NASA va trimite o misiune pentru a studia originile rocii spaţiale, existând speculații că ar putea fi nucleul unei planete de la începutul Sistemului Solar. Nava este programată să plece în august 2022, cu ajutorul rachetei SpaceX Falcon Heavy, urmând să ajungă la asteroid la începutul anului 2026.

Cartografierea temperaturii lui 16 Psyche

Aceasta va fi prima oară când o misiune spațială va vizita un corp făcut în întregime din metal.

Credit foto: Caltech

Ca parte a pregătirilor pentru misiune, o hartă a temperaturii de pe 16 Psyche a fost creată recent de o echipă de cercetători de la Caltech, pentru a oferi o imagine a proprietăților de la suprafața asteroidului.

De obicei, imaginile în infraroşu ale unei roci spaţiale oferă doar un fragment de date echivalent cu un singur pixel, dar cercetătorii ar putea obţine o rezoluţie de 50 de pixeli

Asteroidul 16 Psyche a fost descoperit în martie 1852 și se crede că reprezintă o rămăşiţă a unei protoplanete „distrusă de coliziuni când s-a format Sistemul Solar”, potrivit Mail Online.

Vă recomandăm să citiți și:

NASA va folosi Falcon Heavy al SpaceX pentru a lansa misiunea către asteroidul Psyche

Cel mai ciudat corp ceresc din Sistemul Solar: 16 Psyche, magnetul spaţial

Descoperire surprinzătoare cu privire la asteroizii din metal

O nouă descoperire poate rescrie teoriile cu privire la formarea primilor asteroizi şi poate rezolva anumite mistere ale meteoriţilor

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase