Home » D:News » Ce strategie spațială are Ungaria?

Ce strategie spațială are Ungaria?

Ce strategie spațială are Ungaria?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 24.08.2021

Guvernul Ungariei a adoptat un program de strategie spaţială pregătit de Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului şi care stabileşte bornele ce trebuie atinse, posibilităţile şi direcţiile de dezvoltare ale cercetării spaţiale maghiare, scrie Budapest Business Journal.

Strategia îşi propune să facă din Ungaria un actor activ în lanţul valoric global al sectorului spaţial, care să joace un rol regional în anumite domenii de dezvoltare, contribuind, în acelaşi timp, la îmbunătăţirea competitivităţii economiei.

Guvernul a stabilit trei piloni ai strategiei pentru îndeplinirea acestor obiective.

Consolidarea rolului internaţional al Ungariei

Primul pilon este exploatarea potenţialului sectorului spaţial pentru a încuraja inovarea şi creşterea durabilă a economiei în ansamblu, potrivit Mediafax.

Al doilea pilon este consolidarea rolului internaţional al Ungariei, extinderea relaţiilor sale şi crearea unui cadru organizaţional pentru coordonare. Ultimul este dezvoltarea infrastructurii şi a condiţiilor sociale şi economice esenţiale pentru sectorul spaţial.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase