Home » D:News » Ce condiții trebuie să îndeplinească femeile din Afganistan ca să studieze în universități

Ce condiții trebuie să îndeplinească femeile din Afganistan ca să studieze în universități

Ce condiții trebuie să îndeplinească femeile din Afganistan ca să studieze în universități
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 14.09.2021

Femeile din Afganistan vor avea voie să studieze în universităţi, dar segregarea de gen şi codul vestimentar islamic vor fi obligatorii, a declarat noul ministru al Educaţiei.

Ministrul, Abdul Baqi Haqqani, a declarat sălile de clasă vor fi separate, iar cursurile pentru fete vor fi predate de profesoare, în conformitate cu interpretarea talibană a legii sharia, relatează Reuters.

„Mulţumită lui Dumnezeu avem un număr mare de profesori femei. Nu ne vom confrunta cu probleme în acest sens. Se vor depune toate eforturile pentru a găsi şi a oferi femei profesoare studentelor”, a declarat el într-o conferinţă de presă la Kabul.

Femeile vor putea studia şi lucra

Problema educaţiei femeilor a fost una dintre întrebările centrale cu care se confruntă talibanii, în timp ce aceştia încearcă să convingă lumea că s-au schimbat.

Oficialii talibani au declarat că femeile vor putea studia şi lucra în conformitate cu legea şariei şi tradiţiile culturale locale, dar se vor aplica reguli stricte de îmbrăcăminte.

Haqqani a spus că vălurile religioase ale hijabului vor fi obligatorii pentru toate studentele, dar nu a specificat dacă acest lucru însemna baticuri sau acoperirea întregii feţe. Haqqani a declarat reporterilor că toate materiile predate vor fi, de asemenea, revizuite în lunile următoare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase