Impactul festivalului Glastonbury asupra râului din apropiere. Au fost găsite niveluri periculoase de droguri

06 10. 2021, 17:00
Credit foto: Unsplash / Anthony Delanoix

Oamenii de știință au descoperit niveluri periculoase de droguri în râul Whitelake, care traversează locul unde se desfăşoară celebrul festival de muzică Glastonbury.

În urma analizării apei, după încheierea festivalului din 2019, cercetătorii au găsit concentrații mari de MDMA și cocaină, care pot dăuna vieții sălbatice locale.

În săptămânile care au urmat festivalului, oamenii de știință au găsit de 104 ori mai mult MDMA în aval decât în amonte, potrivit unei cercetări publicate în revista Environmental Research și citată de Futurism.

Cantitatea este suficient de mare pentru a afecta o populaţie de anghile europene, o specie rară și protejată. De asemenea, au găsit de 40 de ori mai multă cocaină în aval decât în amonte, dar nu pune în pericol anghilele.

A fost testată și apa unui râu din apropiere

Cercetătorii au testat și apa unui râu din apropiere, Redlake, care nu traversează locul unde a avut loc festivalul. Nu au găsit nivel ridicat de droguri, sugerând că apa contaminată din râul Whitelake provenea de la participanții la festival care au urinat acolo.

Se pare că aceasta este o problemă binecunoscută la Glastonbury, iar organizatorii festivalului au realizat o campanie prin care îi îndeamnă pe participanți să folosească toaletele amplasate la fața locului.

Afluența uriașă de droguri din râu este un incident anual. Christian Dunn, co-autor al studiului, a făcut o paralelă cu problema deșeurilor farmaceutice.

Citește și:

Povestea adevărată a ursului care a mâncat 32 de kilograme de cocaină

Cele mai devastatoare droguri care creează dependenţă nu sunt nici pe departe cele ilegale, precum heroina sau cocaina

Halucinațiile pot fi create chiar dacă nu consumi droguri cu efecte halucinogene. Cum îți poți păcăli creierul