Home » D:News » Misterul identității Ucigașului Zodiac este posibil să fi fost elucidat

Misterul identității Ucigașului Zodiac este posibil să fi fost elucidat

Publicat: 07.10.2021

Un gup independent de investigații susține că a rezolvat misterul din spatele identității celebrului Ucigaș Zodiac, în timp ce autoritățile americane încă investighează cazul.

Agențiile de aplicare a legii din SUA au declarat că încă investighează cazul Ucigașului Zodiac (Zodiac Killer), după ce un grup independent de anchetatori a anunțat, miercuri, că a rezolvat misterul identității celui care a fost în spatele crimelor în serie de la finalul anilor 1960.

Case Breakers, o echipă de 40 de foști anchetatori din agențiile SUA, au declarat că l-au identificat pe bărbatul despre care cred că este Ucigașul Zodiac, folosind noi probe fizice și criminalistice și informații obținute de la martori oculari, potrivit CNN.

Totodată, grupul a depus declarații în instanță și furnizat imagini obținute timp de decenii din fosta cameră întunecată a bărbatului.  Au făcut public și numele bărbatului, despre care cred că a murit în 2018.

Ucigașul Zodiac este considerat a fi responsabil pentru cel puțin cinci crime comise în nordul Californiei, din 1968 până în 1969.

Autoritățile neagă rezolvarea anchetei pentru Ucigașul Zodiac

Ca răspuns la noile informații, Departamentul de Poliție din San Francisco (SFPD) a confirmat, pentru CNN, că ancheta în aceste cazuri de crimă comise de Ucigașul Zodiac este încă deschisă. „Nu putem vorbi de potențiali suspecți, deoarece ancheta este încă deschisă”, a declarat SFPD într-un comunicat.

Nici FBI, care a sprijinit forțele de ordine locale în cadrul anchetei, nu a recunoscut afirmațiile făcute de grupul independent de investigații.

„Cazul Zodiac Killer rămâne deschis. Nu avem informații noi de anunțat în acest moment”, a declarat FBI într-o declarație adresată CNN.

Case Breakers a mai spus că bărbatul este responsabil și pentru uciderea lui Cheri Jo Bates în 1966, în Riverside County, California.

În timp ce oficialii Departamentului de Poliție din Riverside nu au putut comenta cu privire la bărbatul identificat de Case Breakers, purtătorul de cuvânt al departamentului, Ryan Railsback, a declarat că Ucigașul Zodiac nu este cu siguranță persoana responsabilă pentru moartea lui Bates.

Singura legătură pe care crima Bates a avut-o în comun cu Ucigașul Zodiac a fost o scrisoare scrisă de mână, primită prin poștă, în care își asuma responsabilitatea.

Zodiac Killer, un personaj devenit sursă de inspirație

Zodiac Killer, care nu a fost niciodată prins, și-a câștigat notorietatea prin scrisorile trimise, până în 1974, către poliție și mass-media, în care se lăuda cu crimele sale.

Susținând că a ucis până la 37 de persoane, el a scris și câteva scrisori codificate și a inclus în plicuri bucăți de îmbrăcăminte pline de sânge, ca dovadă a faptelor sale.

De-a lungul timpului, Ucigașul Zodiac a fost sursă de inspirație pentru scriitori, regizori de filme și chiar creatori de jocuri video.

Vă recomandăm să citiți și:

Unul dintre mesajele codificate ale „Ucigașului Zodiac” a fost descifrat după mai bine de cinci decenii

Cine au fost Bonnie și Clyde, cuplul criminal notoriu din timpul Marii Crize

Cesare Lombroso, părintele criminologiei. Potrivit acestuia, criminalii au pornire naturală căreia nu îi pot răspunde

Identitatea celebrului criminal Jack Spintecătorul provoacă controverse şi după 130 de ani de la comiterea omorurilor

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase